Redactieblog

3 reacties

‘Zorgenkindjes en de goede afloop’

Het is echt miraculeus, maar mijn lievelingskoe loopt weer!

Je kunt zien dat haar rechterachterbeen nog niet helemaal meedoet, maar het mag geen naam hebben. Na anderhalve week lang ieder dag opgetild te zijn geweest, is ze zelf gaan staan.

Door de draad gebroken

Omdat ze ook meteen ’s middags met de andere melkkoeien mee de stal in wil lopen en we dat nog te riskant vinden, besluiten we haar voorlopig even bij de ezel in de wei te doen. Maar dat houdt onze Joke precies één nacht vol. Als we de volgende ochtend in alle vroegte naar de stal lopen, zien we haar weer in de wei staan waar we haar gisteren uit hebben gehaald. Ik snap er niets van en kijk Wijnand vragend aan. Ook hij snapt het niet, maar het wordt gauw duidelijk. Ze had waarschijnlijk zo genoeg van de klierende ezel dat ze besloot door de draad te breken en een tocht dwars over het erf te maken, terug haar eigen wei in. Ik vind het hilarisch en moet vreselijk lachen.

‘En sommige mensen maar zeggen dat koeien niet slim zijn...’

Ook ben ik stiekem erg trots op mijn koetje. Zij laat zich niet sturen en trekt haar eigen plan. Als beloning krijgt ze haar zin en mag ze de stal in naar haar vriendinnen. We zullen haar voorlopig in het strohok houden zodat ze rustig verder kan herstellen. Wat een karakter! En sommige mensen maar zeggen dat koeien niet slim zijn...

Ruim zelfvoorzienend

Ook de zonnepanelen worden deze week eindelijk aangesloten op het net. We hebben al een enorme hoeveelheid kilowatts gemist de afgelopen zonnige weken, maar de netbeheerder had niet eerder tijd. Hoewel ze ons beloofd hebben iedereen in de buurt vooraf een brief te sturen om aan te geven wanneer er geen stroom zal zijn in verband met de werkzaamheden en hoe lang het ongeveer zal duren, blijkt al snel dat dit niet is gebeurd. Aan het eind van de ochtend komt een briesende overbuurman zijn ongenoegen uiten en hij is overdag niet eens thuis, behalve tijdens de lunch. Maar aan het eind van de dag is het eindelijk een feit; we zijn ruim zelfvoorzienend geworden. Op de app kunnen we precies bijhouden hoeveel stroom er opgewekt wordt.

En nu maar hopen dat ze de polder achter onze boerderij met rust laten en niet ook vol leggen met zonnepanelen, wat het plan lijkt van de provincie. Daar horen naar mijn mening namelijk gewoon koeien te lopen.

Laatste reacties

 • koestal

  Claudia,dit maakt het het boerenleven leuk

 • el

  Top.

 • huisvader

  Netbheerders RVO Certique , allemaal walgelijke ambtelijke instanties , wij hebben 8 maanden moeten wachten op een netverzwaring en toen nog eens 5 maand op een sde voorschot
  Gelukkig zijn er nog mooie dingen in het leven een zoals een eerlijke beesten en leuke mensen en dat maakt het leven leuk

Of registreer je om te kunnen reageren.