Boerenblog

Handig cadeau in koeienstal: een 'Segway'

Eleonie Pijl woont sinds 2009 met haar gezin in Noorwegen. Zij zijn pas verhuisd naar hun eigen melkveebedrijf. Haar man was jarig, en kreeg ... een Segway. Nou ja, soort van.

Je bent net zelf boer, en je bent jarig. Dan krijg je dus een praktisch cadeautje. Wij hebben geen mestschuif in de stal, maar willen wel graag de roosters schoon hebben. Vandaar dat Remco vanaf nu op zijn 'stal-Segway' (officieel is het een Westermann CE 800) die klus zó geklaard heeft.

Aandrijving met behulp van auto-accu's

Het ding wordt aangedreven door twee auto-accu's en hoeft dus alleen maar aan de lader. Geen uitlaatgas in de stal, geen benzinetankje nodig. Erop staan, gas geven en een kind kan de was doen!

Eerste keer met 'Segway': wilde rodeo met aanrijdinkjes

Het was overigens wel nogal een rodeo, de eerste keer dat Remco het nieuwe apparaat gebruikte. Gelukkig zitten er geen deuken in, wat nog een wonder mag heten, na de aanrijdingen met de diverse wanden.

Koeien schrokken zich kapot

De koeien vonden het in elk geval niet leuk. Ze schrokken zich duidelijk kapot van hun boer, die met een verschrikt gezicht op twee wielen de stal door scheurde. (En dan hebben we het niet over twee schaterende dochters langs de kant.)

Of registreer je om te kunnen reageren.