Redactieblog

1 reactie

De zoete inval

Terwijl ik mijn handen sta te wassen in de bijkeuken na het kaasmaken, werp ik een snelle blik de keuken in. Zou ik er nog bij passen?

Opa staat aan het koffieapparaat en schuift de cappuccino's één voor één door. Wijnand zit niet op zijn eigen plek aan tafel. Er zit een loonwerker met één van zijn kinderen, een kaashandelaar, onze ouwe trouwe vriend die al jaren een ochtend in de week komt helpen met klusjes, een vriend van Wijnand met gouden elektrohandjes, onze medewerker en oma met onze jongste spruit op schoot.

Dat moet ook wel, want er staan niet meer stoelen. Ik haal er één uit de woonkamer en schuif 'm ergens tussen. De berg te schrijven kerstkaarten moet maar even aan de kant, zodat de kerstkransen en al dat andere lekkers beter verdeeld kan worden.

Terugkijken op een hectisch jaar

Sinds men in de gaten heeft dat er toch echt maar één kalender aan de muur komt, zijn de toeleverende bedrijven overgestapt op eetbare eindejaarsgeschenken. Die komen altijd van pas! En als straks de rust is wedergekeerd kan ik verder met het afronden van de zakelijke taken die ik gewoon af wil hebben aan het eind van het jaar.

Wat is dat altijd een heerlijk gevoel. Dan kunnen we terugkijken op weer een hectisch jaar, waarin iedere keer veel is gebeurd en waarin we ook weer grote stappen hebben gezet. Dit jaar was een jaar om nooit te vergeten, in meerdere opzichten.

Werktuigenloods opgebouwd in zes weken

Met ons gezin gaat alles gelukkig geweldig goed. Toch waren er ook gebeurtenissen waar ik nachten van wakker heb gelegen. De brand staat nog helder op mijn netvlies, maar als ik naar buiten kijk, staat daar weer een schitterende werktuigenloods. Nadat de vergunning eindelijk binnen was, is hij opgebouwd in slechts zes weken, van spanten zetten tot voegwerk. De bouw is gesmeerd verlopen en we hebben ontzag voor de jongens, meest boerenzonen-zzp'ers, die keihard hebben doorgewerkt.

Ik hield mijn hart vast toen er eentje zich, al hangend als een aapje, verplaatste van de bovenkant naar de zijkant van een spant. Maar wat hebben ze een werk verzet! Zelfs op een zaterdag kwamen er zes voegers om al het metselwerk in slechts iets meer dan een dag te voegen. Die mannen mogen onze keuken wel bevolken en met alle liefde de kersttraktaties opeten. Voor hen staat de koffie altijd klaar!

Eén reactie

  • ed12345

    Claudia het is altijd leuk je te lezen En goed nieuwjaar gewenst voor jouw en je gezin

Of registreer je om te kunnen reageren.