Rundveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Groot aanbod slachtkoeien houdt aan

Het aanbod van slachtkoeien is ook deze week groot, terwijl de capaciteit bij slachterijen kleiner is dan gewoonlijk.

Dit zorgt ervoor dat niet alle koeien die naar de slacht moeten, direct weg kunnen binnen Nederland. Daarom verkopen sommige veehandelaren hun koeien naar het buitenland. Ook op Veemarkt Leeuwarden zijn woensdagavond 28 december veel koeien aan buitenlandse slachterijen verkocht. In Duitsland en België is meer vraag naar de koeien dan hier in Nederland, waardoor de handel op de veemarkt vlotter verliep dan een week geleden.

Notering P-koe en worstkoe hoger

De notering van P-kwaliteit koeien en worstkoeien op de veemarkt is door de vlotte handel woensdagavond wat verhoogd. Het merendeel van de koeien is verkocht aan Belgische slachterijen. Die noteren wat hoger dan de Nederlandse. Toch geven handelaren aan dat de prijs onder aan de streep vaak gelijk is aan de prijs die de koeien in Nederland opbrengen. In België wordt gewerkt met een ander systeem om de kilo’s geslacht gewicht te bepalen, hierdoor worden minder kilo’s uitbetaald dan bij de Nederlandse slachterijen.

Voor de komende weken wordt een aanhoudend groot aanbod van slachtkoeien verwacht. In Nederland zal daardoor druk op de prijs blijven staan, de vraag uit het buitenland kan wel helpen om de druk wat van de markt te halen.

Prognose: stabiel tot dalend.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Laatste reacties

  • Reactie verwijderd door een beheerder

  • Beheerder.Boerderij
    Redactie

    Ter info: reacties dienen over het onderwerp in kwestie te gaan en van inhoudelijke aard te zijn. Een voorgaande reactie is verwijderd, omdat deze niet aan die regels voldeed. (Zie <>.)

Of registreer je om te kunnen reageren.