Rundveehouderij

Achtergrond 387 x bekeken

Slachtkoeien prijshoudend verkocht

De handel in slachtkoeien is maandagochtend in Bunnik rustig verlopen en de prijzen bleven gelijk. Een O-kwaliteit koe brengt maximaal €2,90 per kilo op. Worstkoeien eerste kwaliteit brengen maximaal €1,90 per kilo op.

De prijs van slachtkoeien steeg in de afgelopen weken wat als gevolg van de afname van het aanbod. Verkopers van slachtkoeien hoopten erop dat de prijsstijging nog wat langer aan zou houden. Toch doen de slachterijen het nu weer rustig aan. De verkoop van rundvlees valt nog steeds tegen. Met nog hogere uitbetaalprijzen komen de marges op het slachten van het vlees in gevaar. Daarom kiezen sommige slachterijen ervoor om wat minder koeien aan te kopen.

De prijsstijging die in de afgelopen weken plaatsvond had vooral een psychologische achtergrond. Er kwamen wat minder koeien en de handel wilde deze graag hebben. De aanvoer was echter helemaal niet slecht voor de tijd van het jaar, het leek alleen zo door de enorme aanvoer in de weken ervoor.

Verwacht wordt dat de prijs de komende weken rond het huidige niveau blijft. De vleesverkoop moet zich eerst weer wat herstellen voordat slachterijen bereid zijn om meer te betalen.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.