Rundveehouderij

Achtergrond

Moeizame vleesafzet drukt prijs

Een kleiner aanbod van slachtkoeien kon op de veemarkt in Leeuwarden de prijzen niet in de benen houden. Koeien van O- en P-kwaliteit werden 5 cent per kilo geslacht gewicht goedkoper.

De aanvoer lag met 350 dieren 51 stuks lager dan vorige week, terwijl de handel niet vlot is. Oktober en november zijn toch al maanden waarin de handel in rundvlees slap is, dus echt uitzonderlijk is deze prijsdaling niet. In december hoort de afzet traditioneel wat aan te trekken.

Vanaf Leeuwarden worden slachtkoeien geëxporteerd naar Duitsland. Ook daar is de handel maar lauw, wat resulteerde in prijzen die tussen de 4 en 6 cent per kilo lager liggen. De verwachting is dat de handel rustig blijft. Een verder afnemende aanvoer van slachtkoeien zijn voor komende week geen garantie voor een stabiele prijs. De vleesverwerking trekt niet direct aan, wat tot aanhoudend lichte prijsdruk leidt.

Prognose: moeizaam prijshoudend.

Of registreer je om te kunnen reageren.