Pluimveehouderij

Nieuws

Schouten wil geen verbod op eendenhouderij

Landbouwminister Carola Schouten vindt een verbod op de eendenhouderij, zoals de SP en PvdD willen, te ver gaan.

Dat blijkt tijdens een debat in de Tweede Kamer, waarin SP en Partij voor de Dieren pleiten voor een verbod op deze sector. Schouten erkent dat er dierenwelzijnsproblemen zijn bij eendenbedrijven, maar dat de sector ook al wat stappen gezet heeft.

Vogelgriep

“Maar er zijn zeker nog stappen te zetten, zoals bij het vangen van de dieren en de aanwezigheid van zwemwater. We zoeken naar oplossingen en daar spreek ik de sector op aan”, zegt Schouten. Om het risico van de eendensector te verkleinen bij vogelgriep, wordt gekeken of en welke structuurmaatregen er mogelijk zijn.
Schouten erkent dat er verbeteringen nodig zijn, maar ze vindt een verbod invoeren voor deze sector ‘veel te grof en te ver gaan’.

Of registreer je om te kunnen reageren.