Pluimveehouderij

Nieuws 5 reacties

Eieren van Kipster-kippen nu te koop bij Lidl

De eieren van de Kipster-kippen zijn vanaf donderdag exclusief te koop in filialen van Lidl.

Ze worden uitgeleverd aan filialen in het zuiden en westen van het land. De eieren worden verkocht in verpakkingen van vijf stuks voor € 1,19.

De Kipster-stal is volgens de vier initiatiefnemers de meest dier-, milieu- en mensvriendelijke kippenstal ter wereld. De Dierenbescherming kende aan de stal – die is ontworpen vanuit de kip – drie sterren van het Beter Leven-keurmerk toe. Wakker Dier maakte deze week zelfs positieve radiospotjes over de Kipster-stal.

De klimaatneutrale eieren van de 24.000 Dekalb-hennen in de Kipster-stal zijn sinds gisteren exclusief te koop bij Lidl. - Foto: Bert Jansen
De klimaatneutrale eieren van de 24.000 Dekalb-hennen in de Kipster-stal zijn sinds gisteren exclusief te koop bij Lidl. - Foto: Bert Jansen

Klimaatneutrale eieren

In de stal zitten diverse innovaties die ervoor zorgen dat de emissie van fijnstof nagenoeg geheel wordt gereduceerd. Het kippenvoer wordt gemaakt van reststromen vanuit de voedingsindustrie. Zonnepanelen op de stal leveren meer energie dan voor eigen gebruik nodig is en er wordt geen gebruik gemaakt van fossiele brandstof. Dit maakt het ei uit de Kipster-stal tot een klimaatneutraal ei.

Voor de verkoop van die eieren is met Lidl een overeenkomst gesloten voor vijf jaar. De eieren worden verpakt in speciale doosjes van duurzaam en milieuvriendelijk materiaal, van PaperFoam in Barneveld, dat eerder ook de verpakking voor Rondeel-eieren ontwikkelde.

Laatste reacties

 • Broederijbrok

  KIPSTER, Heel veel succes. Het positieve radiospotje van wd, vind erg negatief voor de pluimveesector (haantjes en gas) vooral dit laatste is nu in de pluimveesector erg beladen omdat door overheidshandelen miljoenen legkippen door fipronil enz, enz.
  Met iets andere woordkeuze is het spotje prima. Heren veel succes. Samen beter en meer.

 • mazzel1

  Wel erg jammer dat jullie in de spotjes je afzet tegen andere houderijsystemen. Niet erg collegiaal!

 • Hogman1

  Veel succes,maar toch,de zonnepanelen dankzij subsidie en de reststromen werden al jaren verwerkt

 • farmerbn

  24 cent per ei. Wat krijgt de boer hiervan?

 • V. Arkenshouder

  Voer van reststromen?? vraag dat nog maar is na, op dit moment gewoon voer uit de voerfabriek zonder reststromen!!
  Nog niet ( of niet meer ) het eerlijke verhaal!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.