Pluimveehouderij

Nieuws 3954 x bekeken 1 reactie

Staatssecretaris bezoekt pluimveeslachterij en vleeskuikenbedrijven

Staatssecretaris Martijn van Dam bezocht maandag een pluimveeslachterij van de Plukon Food Group en de vleeskuikenbedrijven van Wim Beltman in Lettele en Erald Brilman in Heino, beiden pluimveehouders met langzaam groeiende vleeskuikens.

Bij een van de bezoeken tijdens 'het dagje kip' waren ook Nepluvi-voorzitter Gert-Jan Oplaat, LTO/NOP-voorzitter Eric Hubers en NVP-voorzitter Hennie de Haan aanwezig om enkele actuele onderwerpen met de staatssecretaris te bespreken. Dat gebeurde in 'ontspannen sfeer', aldus de voorman van de pluimveeslachters.

Nieuwe concepten

Nieuwe pluimveevleesconcepten was een van de  besproken onderwerpen, een succes en een voorbeeld van het innovatieve karakter van de pluimveesector. Met ook een nadelige kant, namelijk een lager aanbod van vleeskuikens aan de slachterijen, die wel hun slachthaken vol willen houden. Desnoods met kuikens uit het buitenland. Er was een pleidooi richting de staatssecretaris om mogelijk te maken dat pluimveehouders meer dieren kunnen houden.

Andere actuele onderwerpen waren het ongelijke speelveld tussen de EU/Nederland en Oekraïne, het fosfaatplafond (en het verzoek om de pluimveesector daarbij te ontzien) en het Ingrepenbesluit.

Eén reactie

  • Barneveldsei

    Hier kan van Dam wat van opsteken.

    Mannen uit het veld daar kan hij de praktijk zien ,niet uit een boek of van een professor.

Of registreer je om te kunnen reageren.