Pluimveehouderij

Nieuws 830 x bekeken

Stalklimaat beoordelen tijdens winterpluimveecursus

Afgelopen week volgden tien cursisten de Engelstalige Winter Poultry Course van Poultry Expertise Centre. De deelnemers van de Poultry Winter Course kregen van PTC+-docent Jos Mulder een les stalklimaat, ’s morgens theorie, ’s middags praktijk in een vleeskuikenstal in Lunteren.

Het betrof ʼyoung professionalsʼ: afstuderenden en pas afgestudeerden werkzaam in de pluimveehouderij. Het waren studenten van CAH Vilentum in Dronten en Wageningen UR, enkele deelnemers uit het Nederlands pluimveebedrijfsleven, een deelnemer uit Burundi en een uit Rusland.

Keuze: leghennen of vleeskuikens

Van de vijf cursusdagen waren er twee naar keuze leghennen of vleeskuikens. Docenten van PTC+, Groenhorst College Barneveld, WUR en Ruud Zanders (lector Gezonde Pluimveehouderij) verzorgden de cursus, waarin theorie en praktijk eenzelfde aandeel hadden. Vanuit de cursuslocatie bij PTC+ in Barneveld werden bedrijfsbezoeken gebracht aan twee legpluimveebedrijven, twee vleeskuikenbedrijven, Jansen Poultry Technology, Vencomatic Group, de broederij van Verbeek Broederij en Opfok, pluimveeslachterij GPS en eierpakstation EWN.
De volgende pluimveecursus, de 'Summer Poultry Course' vindt plaats van 17 tot en met 21 augustus.

Of registreer je om te kunnen reageren.