Pluimveehouderij

Nieuws 1729 x bekeken laatste update:16 mrt 2015

NVWA verwacht maandag uitslagen vogelgrieptests

Utrecht – De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) verwacht maandag de uitslagen van de tests die gedaan zijn bij de omliggende bedrijven van het met vogelgriep besmette bedrijf in Barneveld. Dat geeft een woordvoerder van de NVWA aan.

De 17 bedrijven die zich binnen een straal van 1 kilometer van het met het laagpathogene H7N7-virus besmette bedrijf bevinden, zijn inmiddels allemaal bezocht, waarbij monsters zijn verzameld die zullen worden onderzocht door het Centraal Veterinair Instituut in Lelystad.

Op het besmette bedrijf zal daarnaast vandaag nog de eerste ontsmetting worden uitgevoerd. Alle ruim 30.000 kippen van het bedrijf zijn inmiddels gedood en worden verzameld en afgevoerd. Later worden vervolgens de mest afgevoerd en de stallen schoongemaakt, waarna nog een tweede en derde ontsmetting zullen volgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.