Pluimveehouderij

Nieuws

Nedersaksen: geen groot H5N8-risico wilde vogels

Hannover - In de Duitse deelstaat Nedersaksen, die in december enkele keren door H5N8 getroffen werd, lijkt de wildevogelpopulatie niet of in ieder geval nauwelijks besmet te zijn met griepvirussen. Dat concludeert het landbouwministerie.

Volgens het ministerie in Hannover zijn vorig jaar 839 dood gevonden wilde vogels onderzocht, maar alle tests waren negatief. "Van een zeer hoge prevalentie (frequentie waarmee een ziekte voorkomt) van het vogelgriepvirus bij wilde vogels kan daarom niet worden uitgegaan", zegt het ministerie. In januari werd in de deelstaat niettemin bij een dood gevonden meeuw in Ostfriesland het virus wel vastgesteld.

H5N8 heeft in de  pluimveehouderij na de gevallen in de december niet meer toegeslagen. De beperkende maatregelen in de getroffen gebieden kunnen daarom worden opgeheven of zijn al opgeheven. In de meeste bestuursdistricten wordt echter de ophokplicht nog gehandhaafd.

Of registreer je om te kunnen reageren.