Pluimveehouderij

Nieuws 2 reactieslaatste update:16 dec 2015

Witte eieren sterker dan bruine eieren

De schaal van witte eieren is sterker dan die van bruine. Dit heeft het Vlaamse Proefbedrijf Pluimveehouderij via vele objectieve metingen vastgesteld.

Met een hoogtechnologische sorteermachine is tot 70 weken leeftijd van de hennen haarscheur bepaald: kleine, niet met het oog zichtbare scheurtjes in de eischaal. Het bleek dat het aantal eieren met haarscheur bij de witte kippen bij alle metingen lager was dan bij eieren van de bruine: gemiddeld 2,7% tegen 3,7%. De metingen betreffen één legronde na de ingebruikname van de nieuwe, in mei 2014 geopende leghennenstal. Het Proefbedrijf huisvest 31.000 hennen in proefeenheden in verrijkte kooien, volière- of scharreleenheden.

Laatste reacties

  • Joerissen

    Erg passende foto bij dit onderwerp!

  • Hindrik66

    Idd, grote kans dat deze eieren binnenkort allemaal spontaan kapot gaan.......

Of registreer je om te kunnen reageren.