Pluimveehouderij

Nieuws 2039 x bekeken 6 reacties

CDA stelt vragen over situatie legsector

Den Haag - Het CDA heeft in de Tweede Kamer vragen gesteld over de economische situatie in de legsector.

Kamerlid Jaco Geurts van het CDA vraagt staatssecretaris Dijksma onder meer naar de dieperliggende oorzaken voor de moeilijke marktsituatie voor de Europese eierproducenten. Ook wil hij weten hoeveel eieren er nog in kooi-systemen worden geproduceerd in Europa.

Geurts wil verder weten wat de effecten zijn van de vrijhandelsverdragen met de Verenigde Staten en de Mercosur-landen en of de huidige Europese dierenwelzijnseisen wel voldoende worden beschermd met de huidige handelsafspraken.

Geurts reageert met zijn vragen op de berichten uit de sector dat mogelijk een kwart van de legbedrijven op omvallen zou staan. Dit onder meer als gevolg van de omschakeling enkele jaren geleden op scharrelsystemen, die veel bedrijven voor hogere lasten heeft gesteld.

Laatste reacties

 • kuiken007

  jaco goed bezig!!
  eindelijk iemand die de cijfers boven tafel wil halen
  hoop dat het lukt om eerlijke getallen te krijgen

 • zeelander

  Jack geurts vragen stellen is goed
  Maar nog beter pak eens een weekje vakantie op
  En ga eens in Italië Griekenland polen Spanje Hongarije Roemenië
  Eens kijken hoe ze daar kippen houden
  Dan heb je geen 5 vragen voor Dijksma
  Maar 500

 • verstappen.joep

  Hallo
  In die landen hebben de kippen 3 poten, dat was vroeger al zo en dat zal ook wel zo blijven. Controleurs oordelen aan de hand van hoe de koffie smaakt! Uitspraak van een Portugese veterinaire! ( Jo Voets was erbij)
  De Italiaanse melkveehouders hebben toch ook gedaan wat niet kon; toch de Euro's gebeurd cq niet hoefden te betalen. Aktie van hogerhand is gewenst, nee geeisd!

 • zon

  proceskosten betalen voor italie en griekenland .
  Dit is een lachertje voor het niet naleven van het batterijverbod.
  Dijksma hoor ik niet.
  Het is duidelijk dat ze er vrede mee heeft,
  Een groot deel van de sector de vernieling in werken.
  Anti-ondernemers politiek hier in NL.

 • niet

  juist anti-ondernemers politiek!!!!! Hoe krijgen we de intensieve veehouderij kapot dat het ons geen geld kost!!! Regeltjes maken wat allemaal mag en moet hier in Nederland dan zoveel kostprijs verhogend mogen wij werken en beuren het niet. Ja hoef je geen geleerde voor te zijn dat het na twee jaar over en uit is en dat punt is nu bijna bereikt!!!!!

 • gerjan slingenbergh

  Met vragen stellen kom je niet ver. Kom met een visie en werk aan een oplossing , maar die kun je eigenlijk ook niet verwachten van de club van Geurts.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.