Pluimveehouderij

Nieuws 20 reacties

Wakker Dier begint campagne tegen gebruik kooieieren

Amsterdam – Wakker Dier roept via radiospots de groothandels Hanos en DeliXL op om te stoppen met het gebruiken van vloeibare ei-producten die afkomstig zijn van kippen die in legbatterijen worden gehouden.

De radiospots zijn onderdeel van een nieuwe campagne van Wakker Dier die erop gericht is dat ook bij verwerkte eieren wordt gekeken naar de herkomst van de eieren. Wakker Dier heeft tientallen fabrikanten van koekjes, mayonaise en andere producten gevraagd om over te schakelen naar eieren die niet afkomstig zijn van kippen die in kooihuisvesting worden gehouden.

In Europa geldt sinds 2012 een verbod op traditionele kooihuisvesting voor leghennen. Dit wordt echter nog niet in alle lidstaten volledig nageleefd. Italië werd recent op de vingers getikt vanwege slechte naleving van het kooiverbod.
Hoewel het houderijsysteem verboden is in de EU, zijn de eieren die afkomstig zijn uit kooihuisvesting  niet verboden.

Laatste reacties

 • kuiken007

  goeie actie wakker dier,
  eerst de banken en nu de groothandels goed bezig!!!!!

 • Zuperboer

  WD is geheel in samenspraak met het tijdsbeeld van Nu. Op laffe wijze actie voeren tegen Nederlandse ondernemers die zich zo goed als ze kunnen proberen te conformeren aan nieuwe regels en ondertussen vanuit het buitenland produkt laten binnenkomen dat niet aan deze nieuwe regelgeving voldoet. Met als gevolg dat hier bedrijven kapot gaan aan hun fantasiewereld. Wordt allemaal eens echt WAKKER. Dit is schaamteloos. En ze weten de weg naar de rechter zo goed te vinden net als hun grote voorbeeld V. van der G.. Links D66-rechtertje erop en er kan weer SCHAAMTELOOS over de hardwerkende ondernemers gevonnist worden. De Moraal is compleet verdwenen in deze subklasse en er is er geen een onder die weet hoe je een bedrijf overeind moet houden in zware tijden. Enkel commentaar leveren op anderen dat is waar ze aan het eind van hun carriere een lintje voor gaan krijgen opgespeld door een D66-burgemeestertje. Greetz.

 • minasblunders1

  Zuperboer, gekozen of benoemd?

 • jp.bierema

  ????Zuperboer.
  Ik ben geen WD aanhanger, absoluut niet zelfs. Maar dit moet je toch passen, of heb je nog wat stalletjes in Italië. Anders kan ik het niet van je opvatten.

 • trijnie

  Ik begrijp er niets van, het is bij sommige mensen ook nooit goed.
  Zo wordt de consument bewust gemaakt van het onrecht dat Nederlandse eierproducenten wordt aangedaan.
  Misschien komt de boodschap zo ook in een andere hoek aan.
  En wat maakt het nu uit of dit linksom of rechtsom gebeurt?

 • Ferm

  Goed dat wakker dier zich nu richt op de retail, nog mooier zou zijn op de politiek, dat die inderdsaad verbied dat wat hier niet geproduceerd mag worden, ook niet hier verkocht of verwerkt mag worden. Dus de kaliteitseisen bij de supers te leggen. Zo ontstaat een gelijk speelveld. Zelfde eisen als voor de Nederlandse boer. Want ook de consument blijkt in deze geen collectieve verantwoordelijkheid te hebben, waar Dirk Strijker in zijn blog over schrijft.

 • zon

  Wakker dier is niet mijn clubje,absoluut niet.
  Maar waar ze nu voor strijden is ook in ons voordeel.
  In deze zaak moeten we profiteren van hetgeen waar WD goed in is.

 • Elevage

  Nu besteden ze de bijdrage van de Postcode loterij in ieder geval eens op een nuttige manier!

 • PluimveeBrabant

  Kortzichtig geheul met de Wolf in schaapskleren. WD beseft ook wel dat ze de scharrelsector momenteel niet verder kunnen aanpakken, omdat de politiek redelijk op de hoogte is van de import van verrijkte kooieieren.
  Wanneer WD de verrijkte kooi- en kolonie-eieren heeft weggepest gaan ze zich echt wel weer op de scharrelsector richten.

 • joker

  wakker dier is de enige die nogwat tegen dit onrecht doet!!! wees blij!!!

 • bankivahoen

  Wees blij ????? In geen honderd jaar blij met de nagel aan je doodskist ! Hun doel is en blijft eliminatie van de sector en niets anders. Liever kapot door oneerlijke concurrentie dan 'gered'door wd !

 • Eierboer Zuid

  Als ik het goed gelezen heb voert WD actie tegen alle kooieieren. Dus niet enkel tegen de eieren geproduceerd in legbatterijen in Italië of buiten Europa, maar meteen ook tegen de eieren die geheel volgens de regels bij ons geproduceerd worden in verrijkte kooien en kleinvolieres. Zij houden ervan alles op een hoop te gooien en de burger te misleiden. Daarna komen de scharreleieren aan de beurt.

 • vraagteken

  kassa.vara.nl/actueel/.../nederlands-scharrelei-ongewenst-in-europa/

 • yongone

  WD, HANOS, delix, consument weet niet eens wie of wat deli xl is.
  Zeker nog een appeltje te schillen met ah over de hollandse kip of zo.
  Dit is niet consumenten informeren maar weer window dressing.

 • Jan van het Zand

  De eieren zijn zo goedkoop, dat ze wel gebruikt kunnen worden om de Wakker Dier bezittingen én de mensen achter Wakker dier ermee te bekogelen. Laat ik mensvriendelijk blijven: U is verboden om te gooien met hard gekookte eieren.
  Uiteraard kan Wakker Dier hier wel aan ontsnappen. Ze kunnen dat doen door een fonds te openen voor alle legkippenbedrijven in Nederland, die wel aan de wet voldoen, maar enorme bedrijfsverliezen lijden.

 • trijnie

  Gezien de reactie van yongone die denkt dat consumenten niet op de hoogte zijn, wil ik toch even kwijt dat de meesten heus wel weten waar het overgaat. Althans in mijn kringen wel.
  Eén ding merk ik wel weer in de reacties....ontevredenheid... zelden positief.

 • Martin Oldenhof

  Waarom heeft WD dan alleen radiospotjes in Nederland en niet in de rest van de EU?

 • Ferm

  @trijnie, als de meeste consumenten heus wel weten waar het over gaat zoals je zegt, waarom ondernemen ze dan zelf zo weing aktie in hun koopgedrag? Blijkbaar willen ze niet anders, uitgezonderd consumenten in jouw kringen. De ontevredenheid komt voort uit het feit dat diezelfde consument van alles roept en wil, maar als het erop aan komt niet zo handelt, terwijl de eisen voor de Nederlandse producenten op basis van dat geroep, wel aangescherpt worden ten opzichte van onze concurrenten in het buitenland.

 • japke33

  stop die lui van WD in een kooi! Zijn we er mooi van af ;)

 • Momfer

  Ik zeg kooieieren tegen Wakker Dier.

Laad alle reacties (16)

Of registreer je om te kunnen reageren.