Pluimveehouderij

Nieuws laatste update:31 jul 2014

KAT gaat snavelbehandeling leghennen verbieden

Bonn - Pluimveehouders die leghennen houden en eieren produceren volgens de eisen van de Duitse controle-organisatie KAT, moeten zich vanaf 1 januari 2017 houden aan het verbod op snavelbehandeling.

Dat maakt KAT vandaag bekend in een circulaire.

Hierin schrijft KAT (Verein für kontrollierte alternative Tierhaltungs-formen e.V.) dat in de Duitse deelstaten Nedersaksen en Mecklenburg-Vorpommeren de ministeries die over landbouw gaan, per decreet hebben bepaald dat het behandelen van snavels van leghennen vanaf 1 januari 2017 is verboden. En dat de KAT-statuten bepalen dat dit – al eerder aangekondigde – verbod vanaf die datum zal gelden voor alle deelnemers aan het KAT-systeem. Eieren van hennen met behandelde snavels opgezet vóór 1 januari 2017, mogen nog gedurende de gehele legperiode als KAT-waardig worden verhandeld.

KAT schrijft ook dat verwacht wordt dat andere deelstaten dit verbod zullen volgen.

Nederland heeft een verbod op snavelbehandelen vanaf 1 september 2018 aangekondigd.

Of registreer je om te kunnen reageren.