Pluimveehouderij

Nieuws 5 reacties

Deli XL neemt maatregelen na actie Wakker Dier

Ede – Voedingsmiddelengroothandel Deli XL heeft naar aanleiding van de actie van Wakker Dier tegen het gebruik van kooieieren haar website aangepast.

Op de site adviseert Deli XL om scharrel-, vrije uitloop of biologische eieren te kiezen. Deli XL verkoopt nog enkele producten waarin verrijkte kooieieren zijn verwerkt. Bij deze producten heeft het bedrijf op de website in rood vermeld dat er ook alternatieve producten beschikbaar zijn waarin scharreleieren zijn verwerkt.

"We onderschrijven de actie van Wakker Dier. Ook wij vinden dierenwelzijn belangrijk. Vanuit maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn we hier al langer mee bezig", aldus een woordvoerder van Deli XL.  Ze erkent dat de actie van Wakker Dier een extra stimulans is geweest om de website aan te passen.
Een woordvoerder van Wakker Dier verwacht niet dat de campagne zal worden aangepast na de maatregelen van Deli XL.

Laatste reacties

 • trijnie

  Dat is dan toch mooi meegenomen.
  Mede dank zij wakker dier.

 • l coumans

  trijnie beter lezen produkten waarin scharreleieren zijn verwerkt.alweer zichzelf indekkend anders stond er wel, waarin enkel scharreleieren in zijn verwerkt

 • somporn

  'We onderschrijven de actie van Wakker Dier. Ook wij vinden dierenwelzijn belangrijk. Vanuit maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn we hier al langer mee bezig',
  Denkt men nu echt dat ze dit menen,het gaat er alleen maar om om tegenvallende verkoop (inkomsten) tegen te gaan.
  De mensen die wakker dier steunen doen gewoon mee aan een hype en willen er zogenaamd bij horen om te zeggen zie mij eens goed bezig zijn.
  Als je dan echt zo goed bezig bent kun je niets bijna meer kopen.
  Hoeveel beagles zitten er wel niet bij onderzoeksbedrijven (testlab)voor cosmetica of persoonlijke verzorgingsproducten te testen.
  Maar dit is veelal onbekend omdat daar geen aandacht aan wordt gegeven.
  Of kijk naar onze zogenaamde planeetredders Green Peace waar de CEO nu noodgedwongen ander vervoer moet kiezen ipv elke week meerdere keren met het vliegtuig als woon-werk verkeer.
  Altijd makkelijk oordelen over een ander en al je eigen fouten in de doofpot.
  Volgens mij noemt men dat schijnheiligheid en daar hebben veel mensen last van.

 • trijnie

  Als al die ideologische actiegroepen er niet zijn dan komt er toch niks tot stand?
  In dit eierverhaal is het toch mooi meegenomen dat WD dit in de openbaarheid brengt. Niet iedereen is op de hoogte van het feit dat er zoveel eieren worden ingevoerd en verwerkt worden in ons voedsel.
  En het is goed dat niet alle neuzen dezelfde kant op wijzen, het maakt dat er over vastgeroeste ideeën nagedacht wordt en kan soms tot verbetering leiden.

 • trijnie

  Coumans, ik zie het ook nog niet dat alle restaurants nu scharreleieren gaan gebruiken maar het kan een stap in de goede richting worden. Alles gaat langzaam maar als je in het verleden kijkt dan is er toch vooruitgang wat diervriendelijkheid betrefd. Ook worden er al minder bestrijdings middelen gebruikt.
  Bayer heeft al een zware dobber aa de vlooiebanden en als over een tijdje hun troep niet meer in de winkels ligt, komen de boeren er hopenlijk ook achteraan. Ik denk dat heel veel landbouwers al huiverig zijn voor de monsanto's. Ze zien het wat er in Amerika gebeurt en een Nederlandse boer blijft graag eigen baas.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.