Pluimveehouderij

Nieuws 2 reacties

Leghennenstapel EU slinkt

Bonn - De leghennenstapel in de EU slinkt. Dat constateert het Duitse pluimveemarktbureau MEG.

Uitgaande van de actuele berekeningen van deze instantie levert het bestand in het eerste kwartaal van het lopende jaar ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig jaar 2 procent in. Het komt erop neer dat het aantal leghennen daalt naar 334 miljoen. De trend is echter niet overal eensluidend. Nederland levert 6 procent in, maar Duitsland slechts 1 procent. In Frankrijk en Spanje slinken de hennenstapels met 10 procent en 18 procent. Spanje is daarmee de hekkensluiter. MEG zegt erbij dat de leghennenstapel vorig jaar in de tegenovergestelde richting ging. Dat de trend nu weer keert hangt duidelijk samen met de teleurstellende prijsontwikkeling van eieren.

Laatste reacties

  • puinhoop

    Nu de KAT de stroomdraden verbied zal het aantal kippen nog sneller afnemen!

  • l coumans

    och, ieder nadeel heb zn voordeel

Of registreer je om te kunnen reageren.