Pluimveehouderij

Nieuws 3789 x bekeken 37 reacties

'Leg broederijen meteen stil bij vogelgriep'

Amsterdam - Wakker Dier wil dat bij volgende uitbraken van vogelgriep de broederijen meteen stil worden gelegd om te voorkomen dat eendagskuikens meteen na de geboorte moeten worden gedood omdat er geen afzet voor deze dieren is.

De overheid zou meer duidelijkheid moeten geven over de minimale duur van de ingestelde maatregelen, zodat de broederijen beter in kunnen spelen op de situatie. Mochten er toch eendagskuikens gedood moeten worden, dan moet de overheid er op toezien dat dat zo humaan mogelijk gebeurt. Verder vindt de Amsterdamse dierenwelzijnsgroep dat er voorzieningen moeten komen bij de broederijen om de eendagskuikens tijdelijk op te vangen en zou de vergoedingsregeling anders moeten.

Wakker Dier komt met deze voorstellen naar aanleiding van de problemen van de afgelopen weken.

Laatste reacties

 • Probe

  Deze club krijgt teveel aandacht, ook op deze site. Een club die uit is op totale destructie van de hele pluimveesector verdient bij ons vakblad geen podium!

 • robinvankampen

  Zouden ze bij wakker dier weten dat het 21 dagen duurt voordat een kuiken uit een ei kipt? Want als er HPAI uitbreekt en je legt vanaf dat moment geen nieuwe broedeieren meer in blijven de eerste 3 weken wel kuikens uitkomen. Verder inderdaad zoals Probe zegt geen aandacht aan schenken.

 • Khalid en zijn maten

  Hoe heet het ook weer...wel de klok horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt,dat is vaker zo bij de uitspraken van WD.

 • Broederijbrok

  Voorstellen altijd bekijken.
  Alleen de goede voorstellen overnemen en invoeren.

 • 344412

  Als je de broedmachine uitzet, komt er geen kuiken meer uit...

 • Zippie

  Eendagskuikens tijdelijk opvangen?
  Waar dan?
  In de kindercreche.
  stelletje malloten.

 • marco-vdb

  heelemaal eens met #1. Wakker Dier wil... Het interreseerd mij helemaal niets wat WD wil en wat WD wil heeft niets te maken met beleid dat gevoerd moet worden. Zodra meer dan 50% van BV Nederland lid is van WD, dan gaan we allemaal braaf doen wat WD wil. Het moet zo langzaam eens afgelopen zijn met het luisteren naar extremistenclub's en weer terug naar de orde van de dag. Wat er wordt gekozen uit het schap bij de grootgrutter is wat de bevolking wil en daar moet beleid op gebaseerd zijn. Dat is de keuze van het volk, dat is democratie.

 • Dilia3101

  Wakker dier is afgewerkt, simpel en dom.

 • Bloemestein

  Was het maar zo simpel Marco, dan was WD al lang op de fles.
  In de praktijk is het zo dat ieder actie groepje van ,veelal, linkse schreeuwers de aandacht krijgt. Kijk eens naar de Jachtwet, om zeep geholpen voor de flora en Faunawet die constant gerepareerd moet worden.
  Toen we nog volop Smienten en ganzen konden bejagen was er geen vogelgriep!

 • trijnie

  Wakker dier heeft wel bij overheid en consument de legbatterijeieren uit het buitenland aangekaard met resultaat dat veel supermarkten ovetgeschakeld zijn op Nederlandse eieren.
  Schop toch niet altijd zo tegen andersdenkenden, ik zou maar liever een beetje met ze meegaan., ze hebben meer in de melk te brokkelen dan jullie denken.

 • John*

  als intensieve veehouderij mogen we trots zijn op onze plofkippen, kilo knallers en gecastreerde varkens 75% van onze doelgroep is tevreden met het product zoals het in het schap ligt! Die lui van WD schreeuwen en eisen veel maar wat we ook veranderderen onze producten zullen ze nooit kopen. Mooi LINKS laten liggen.

 • LUCTOR

  @trijnie Weet jij toevallig ook welke eieren ze voor de industrie gebruiken?
  Hoe vind jij de benadering van WD tegen anders denkenden en hoe ze met hun hierarchie omgaan.

 • Probe

  Nogmaals: volledig dood negeren. Klaar.

 • bankivahoen

  Met hoevelen zijn die kwakers , 8- 10 personen? Als het er meer als 8.5 miljoen zijn komen ze maar eens terug, van mij geen reactie meer op dat grachtengordel groepje.

 • jp.bierema

  Het moment is daar dat Wakker Dier moet worden opgevangen. Op een onbewoond eiland in de Stille Zuidzee.
  Deze week hoorde ik een bedelreclame op de STER, misschien raakt het geld toch een keer op.

 • podolski

  Ik snap niet waarom iedereen hier zo lelijk praat over WD. Dat doen zij nl zelf niet over de boeren. Integendeel, over het algemeen geeft WD de supermarkten en de A-merken de schuld van de vee industrie, en die pakken ze ook aan in hun campagnes. Ze zien heel goed in dat de boer ook in de tang zit, en dat een boer die anders wil gaan werken, buiten spel gezet wordt.

 • aejp.poels

  de consument koopt in de winkel zo goedkoop mogelijk en koopt z'n schuldgevoel af door 10 € over te maken naar WD. slaap lekker verder, geef deze moderne provo's geen podium.

 • trijnie

  Wakker Dierreageert emotioneel en niet erg zakelijk.
  Ook ik erger me weleens aan de reclames over staarTJES e.d.
  Maar ze reageren zo omdat ze de dieren een leven willen geven dar wat meer toegespitst is op wat een dier oorspronkelijk gewend is, geaard is.
  Dit is niet echt goed mogelijk maar biologische bedrijven zitten toch al in de goede richting wat de geaardheid van het dier betreft.
  Maar WD valt niet de boeren aan, ze zijn hooguit lastig voor de boeren.
  Ik zit zelf weleens op hun site en wat sommige reageerders daar uit kramen is meer dan erg en dat wordt dan weerlegt door mensen die dit onredelijk vinden.
  Trouwens, zoals boeren(jongens) daar reageren daar lust je ook geen pap van.
  Ik blijf erbij bekijk Wakker Dier nu eens niet als een grote vijand maar gewoon als een hooguit lastige daas die steekt naar de bioindustrie.

 • alco1

  'Podolski. Snap je wat `robinvankampen zegt in #2 en wat voor domme vraag die van WD is.

 • trijnie

  Luctor, de industrie gebruikt veel goedkope legbatterijeieren uit het buitenland, de Oekraïne toch?
  En daar is WD mee bezig geweest op radio en in reclame.

  Hoe de hiërarchie binnen hun organisatie is weet ik niet, wel weet ik dat de directeur een 'net' salaris heeft van nog geen modaal.

  Je moet ze persoonlijk mailen als je iets niet aanstaat, doe ik ook, en dan bellen ze je netjes terug.

 • kleine boer

  trijnie je zegt anders denkende maar dat is andersom toch ook dan dus laat ons ook doen wat we denken dat goed is

 • trijnie

  Ach dat doen jullie toch ook, als je daar van overtuigd bent, moet je gewoon je schouders ophalen en denken: ze doen maar.

 • agro1

  beste t 10. hoe ontmoet een andersdenkende een gelijkgezinde?

 • LUCTOR

  @trijnie Ik bedoel de hiërarchie tegen mensen en dan meestal de agrarische sector. Modaal is ongeveer 33000 bruto volgens mijn gegevens doet deze meneer het hier niet voor.

 • Zuperboer

  Wakker Dier = PvDD = 7de dag Adventisten = geloof = geen landbouwhuisdieren. Iedereen die stemt op de PvDD stemt op de 7de dag Adventisten, maar dat weten ze zelf niet. Als de Jehovah getuigen een lijst oprichten wat hoegenaamd hetzelfde is moest je de reakties eens zien.

 • Hans Brasil

  http://www.tubantia.nl/regio/tubbergen/albergse-broederij-dupe-van-vogelgriep-kwart-miljoen-kuikens-dood-1.4653762
  Als je dit leest, heeft WD domweg gelijk, Zolang er (nog) geen mogelijkheden zijn mbt plaatsen ééndagskuikens worden geen broedeieren gehaald.....

 • alco1

  Hans Brasil Ook #2 even lezen.

 • Jan van het Zand

  Wakker Dier gaat nog wat uitwerken en komt daarmee: Ouderdieren aan de pil. Want de haan heeft toch ook primaire levensbehoeften.

 • PetervanKempen

  Leg wakker dier meteen stil in geval van vogelgriep.
  Nu suggereren zij in hun laatste spotje dat biggen door ammoniakgas vergiftigd, wegkwijnen bij vleesvarkenshouders. Goebbels en Stalin kunnen aan deze indoctrinatietechnieken nog een puntje zuigen. Biggen groeien alleen goed als ze het goed hebben , en daar hoort vergiftiging door ammoniak niet bij. Gewoon leugens, en stemmingmakerij door een groepje volkomen verkeerd functionerende idealisten. Idealisten: Trijnie heel mooi, liegen en manupileren , Trijnie is heel erg fout en gevaarlijk.

 • trijnie

  Peter van kempen: dank u wel.
  Ik had Wakker Dier nog maar net de biecht aangezegt.
  Ik ben gevaarlijker voor Wakker Dier dan voor u.
  Maar ik hou er nu eenmaal niet van om lieve broodjes te bakken, soms moet er wel eens iets gezegt worden, maar voor sommige mensen is dat heeeeel moeilijk te verkroppen, vooral bij de mensen die denken dat ze altijd gelijk hebben.
  Ik lees hier mee omdat mijn interesse bij het boerengebeuren ligt maar ik begrijp dat ik moet zwijgen of ja en amen moet zeggen.
  Maar ja, zo'n éénben ik niet.

 • PetervanKempen

  @Trijnie: jouw bijdrages zijn altijd welkom. Ik hoopte dat mijn sneer naar WD goed werd opgepakt en denk nu van niet. Daarom:
  U heeft helemaal gelijk dat nuanceren over de handelswijze van boeren en jagers en de gevolgen voor dieren ook moet, maar ik wilde keihard aangeven dat WD met dit soort 'gemene' Hersenspoelings tactiek gewoon een ongewenst verschijnsel is. Dit doen heeft niets met communicatie te maken! Ik zou juist erg willen dat alle WD en Fauna beschermingsfanaten zo als u gaan meepraten .Ga daar dus vooral mee door, want ook die spiegel moeten hardliners willen bekijken om de eigen aanpak wellicht (door uw inbreng?) enigzins aan te passen.

 • Broes

  De manier waarop hier gereageerd wordt nodigt niet bepaald uit tot actieve deelname door andersdenkenden, Peter van Kempen.
  Dan zal men toch wat minder bevooroordeeld moeten leren lezen...

 • PetervanKempen

  @broes: Heeft u ook een spiegel? Nuanceren bij uw reacties moet nog komen.

 • Spotvogel

  Zo is dat Broes. Er komen hier erg veel hanen zonder hoofd langs en zelfs veel van de reagerende hennen missen iets waarin bij een normaal hoger zoologisch organsime de hersenen zijn opgeborgen. Ik gebruik dit medium vooral als ik moeite heb met de stoelgang. Een tekstje :van Peter cum suis en alles loopt weer van een leien dakje! .

 • trijnie

  Spotvogels, iedere zomer heb ik de mooie, gele vogels nog in de tuin.
  Hoewel ze met hun liedjes verschillende vogels nafluiten, blijven het spotvogels door een bepaald riedeltje.
  Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is, ook domme mussen.

 • joohoo

  Wat is de incubatie tijd bij deze griep? Mischien toch die bewakingsbeelden bekijken! Is hier sprake van ongedierte met een kenteken?.

 • schapendoes

  Als het aan mij en velen met mij ligt, krijgen de boeren meer geld voor hun dieren en dierproducten. Ik wil er meer voor betalen bij de super, maar die idiote bio-industrie moet dan wel verdwijnen. Het is lucratief, vooral de export, maar echt onetisch. Wakker Dier houdt de sector wakker..

Laad alle reacties (33)

Of registreer je om te kunnen reageren.