Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

'Meld vondst dode vogels'

Den Haag – De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vraagt waterschappen de vondst van meer dan drie dode eenden, zwanen of ganzen dan wel meer dan twintig dode vogels van andere soorten op één plaats te melden.

De aanleiding van het verzoek ligt in de bestrijding van vogelgriep, die de pluimveehouderij momenteel zwaar raakt.

Bij de melding dient de locatie van de vindplaats, datum en tijdstip van de vondst en het aantal en soort dode vogels te worden doorgegeven. Tevens moet de vinder aangeven waar de dode vogels eventueel zijn opgeslagen, zodat kadavers kunnen worden opgestuurd of opgehaald voor nader onderzoek.

Tevens worden de waterschappen verzocht deze melding ook door te geven aan Sovon Vogelonderzoek Nederland.

Eén reactie

  • markw

    Meldt?

Of registreer je om te kunnen reageren.