Pluimveehouderij

Nieuws

Illegale transporten slachtafval onderschept

Den Haag - Twee illegale transporten met slachtafval van pluimvee zijn maandag onderschept.

Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Het ging om vrachtwagens die ondanks het vervoersverbod voor pluimvee en pluimveeproducten de weg op gingen. De aanhoudingen hadden plaats in Noord-Oost-Nederland en in Noord-Holland.

De twee illegale transporten werden opgemerkt door een vervoersteam van de NVWA en door de politie. De lading van de vrachtwagens gaat naar de destructor. Tegen de vervoerders is proces-verbaal opgemaakt, zoals dat met alle overtredingen van het vervoersverbod het geval is.

Transport van pluimvee en pluimveeproducten is verboden sinds zondagmorgen een standstill is afgekondigd voor maximaal drie dagen (72 uur). Sinds maandagavond is het vervoersverbod aangepast voor eieren en vlees van gevogelte dat bij voorbeeld van erkende distributiecentra naar supermarkten en winkels wordt gebracht. Dat vervoer vormt geen risico.

Of registreer je om te kunnen reageren.