Pluimveehouderij

Foto & video 2 reacties

BIG Challenge beklimt Alpe d’Huez

Begin juni waren 144 BIG Challenge-deelnemers en hun supporters op de Franse alpencol Alpe d’Huez. Om als Nederlandse land- en tuinbouw deel te nemen aan Alpe d’HuZes en zo geld in te zamelen voor kankerbestrijding. Onder hen ook enkele afgevaardigden uit de pluimveesector.

Foto

 • Een groot aantal 'zussen' van BIG Challenge bedwongen op woensdag 3 juni de Alpe d'Huez. Bij deze 'Alpe d'HuZus' kunnen supporters, familieleden en vrienden de Franse alpencol eenmaal bedwingen om ook hun steentje bij te dragen en te ervaren hoe een beklimming is.

  Een groot aantal 'zussen' van BIG Challenge bedwongen op woensdag 3 juni de Alpe d'Huez. Bij deze 'Alpe d'HuZus' kunnen supporters, familieleden en vrienden de Franse alpencol eenmaal bedwingen om ook hun steentje bij te dragen en te ervaren hoe een beklimming is.

  Foto: Jannemieke Termeer, Ernst Jan Boering, Willemien de Groot, Monique van Loon
 • Ook Antoine van Loon fietste mee aan de Alpe d'HuZus. Als vrijwilliger organiseerde hij samen met een team vrijwilligers het 'oppeppunt'. Aan de finish staan deze twee dagen Betty, Bea en Anton om alle fietsers en lopers te verwelkomen.

  Ook Antoine van Loon fietste mee aan de Alpe d'HuZus. Als vrijwilliger organiseerde hij samen met een team vrijwilligers het 'oppeppunt'. Aan de finish staan deze twee dagen Betty, Bea en Anton om alle fietsers en lopers te verwelkomen.

 • Het pluimveeteam poseerde dinsdag. Vooraan v.l.n.r. Bert Jansen, Grietje Albada, Marc van der Locht, Bart Gussinklo, Bart Janssen, Toos en Peter Swinkels. Achteraan v.l.n.r. Hugo Bens, Daan van der Heijden, Marian en John Claessens, Hessel Bouma, Vera Lardinois, Ton van Welie, Jos Mans, Marleen van Hoof en Peter Zondervan. Lieneke en Paul Doornenbal ontbreken op de foto.

  Het pluimveeteam poseerde dinsdag. Vooraan v.l.n.r. Bert Jansen, Grietje Albada, Marc van der Locht, Bart Gussinklo, Bart Janssen, Toos en Peter Swinkels. Achteraan v.l.n.r. Hugo Bens, Daan van der Heijden, Marian en John Claessens, Hessel Bouma, Vera Lardinois, Ton van Welie, Jos Mans, Marleen van Hoof en Peter Zondervan. Lieneke en Paul Doornenbal ontbreken op de foto.

 • De sponsoren staan achter op de Alpe d'HuZes-kleding vermeld en van de grote sponsoren hangen vlaggen in de bochten van de berg. Vrijwilligers van BIG Challenge verkochten tijdens de koersweek voor €6.500 'coole' T-shirts op de berg.

  De sponsoren staan achter op de Alpe d'HuZes-kleding vermeld en van de grote sponsoren hangen vlaggen in de bochten van de berg. Vrijwilligers van BIG Challenge verkochten tijdens de koersweek voor €6.500 'coole' T-shirts op de berg.

 • Om half vier 's morgens het vertrek naar beneden onder begeleiding van de motards naar het startpunt in het dal van de Alpe d'Huez. De BIG Challengers zijn dit jaar herkenbaar aan het groene helmhoesje. Het creatieve pluimveeteam had er kippen op genaaid; heel goed herkenbaar.

  Om half vier 's morgens het vertrek naar beneden onder begeleiding van de motards naar het startpunt in het dal van de Alpe d'Huez. De BIG Challengers zijn dit jaar herkenbaar aan het groene helmhoesje. Het creatieve pluimveeteam had er kippen op genaaid; heel goed herkenbaar.

 • De aankomst op de berg; in het midden legpluimveehouder John Claessens. Het was dit jaar de tiende én de warmste Alpe d'HuZes. In het dal liep de temperatuur op tot 40 graden.

  De aankomst op de berg; in het midden legpluimveehouder John Claessens. Het was dit jaar de tiende én de warmste Alpe d'HuZes. In het dal liep de temperatuur op tot 40 graden.

 • Hugo Bens, legpluimveehouder en voorzitter van ZLTO-vakgroep pluimveehouderij, nadert de finish.

  Hugo Bens, legpluimveehouder en voorzitter van ZLTO-vakgroep pluimveehouderij, nadert de finish.

 • Marian Claessens uit Ysselsteyn (Limburg) werd tussen de tweede en derde klim geïnterviewd door RTV en hield een pleidooi voor BIG Challenge en deelname aan Alpe d'HuZes.

  Marian Claessens uit Ysselsteyn (Limburg) werd tussen de tweede en derde klim geïnterviewd door RTV en hield een pleidooi voor BIG Challenge en deelname aan Alpe d'HuZes.

 • Het interview met Marian Claessens was direct te zien op een groot scherm en werd uitgezonden door een achttal lokale tv-stations waaronder de Limburgse omroep L1.

  Het interview met Marian Claessens was direct te zien op een groot scherm en werd uitgezonden door een achttal lokale tv-stations waaronder de Limburgse omroep L1.

 • Ton van Welie vertrekt vanaf het oppeppunt van BIG Challenge en gaat voor de derde afdaling en beklimming. De beklimming van de Alpe d'Huez is 14 kilometer lang, telt 21 bochten en overbrugt een hoogteverschil van 1.100 meter.

  Ton van Welie vertrekt vanaf het oppeppunt van BIG Challenge en gaat voor de derde afdaling en beklimming. De beklimming van de Alpe d'Huez is 14 kilometer lang, telt 21 bochten en overbrugt een hoogteverschil van 1.100 meter.

 • In het oppeppunt van BIG Challenge krijgt de deelnemer een warme deken omgeslagen en kan genieten van koffie, thee, bouillon of fris, een lekkere pannenkoek, een broodje, vlaai, pastasalade of gewoon een koek of een banaan en kan de volgende afdaling dan beginnen. V.l.n.r. Marleen van Hoof, Jos Mans, Peter Zondervan.

  In het oppeppunt van BIG Challenge krijgt de deelnemer een warme deken omgeslagen en kan genieten van koffie, thee, bouillon of fris, een lekkere pannenkoek, een broodje, vlaai, pastasalade of gewoon een koek of een banaan en kan de volgende afdaling dan beginnen. V.l.n.r. Marleen van Hoof, Jos Mans, Peter Zondervan.

 • Marc van der Locht komt voor de vierde keer de berg op. "Continu met mijn eigen muziek in de oren; dat trapt lekker door." Vorig jaar fietste hij vijf keer de Alpe d'Huez op. Dit jaar ging hij voor zes keer wat, ondanks de hitte, ook lukte.

  Marc van der Locht komt voor de vierde keer de berg op. "Continu met mijn eigen muziek in de oren; dat trapt lekker door." Vorig jaar fietste hij vijf keer de Alpe d'Huez op. Dit jaar ging hij voor zes keer wat, ondanks de hitte, ook lukte.

 • Het entertainmentpunt van BIG Challenge, tussen bocht 3 en 4, was duidelijk herkenbaar. De grote opblaasbare kip, koe en varken vielen al van ver op. Vrijwilligers van BIG Challenge deelden water en natte sponzen uit.

  Het entertainmentpunt van BIG Challenge, tussen bocht 3 en 4, was duidelijk herkenbaar. De grote opblaasbare kip, koe en varken vielen al van ver op. Vrijwilligers van BIG Challenge deelden water en natte sponzen uit.

 • Bart Gussinklo krijgt een duwtje van Frank Rooijakkers. Een Hermannetje zoals ze dat bij Alpe d'HuZes noemen naar de oprichter van BIG Challenge, Herman Houweling.

  Bart Gussinklo krijgt een duwtje van Frank Rooijakkers. Een Hermannetje zoals ze dat bij Alpe d'HuZes noemen naar de oprichter van BIG Challenge, Herman Houweling.

 • Bart Janssen geeft Marleen van Hoof een Hermannetje.

  Bart Janssen geeft Marleen van Hoof een Hermannetje.

 • Jos Mans, normaliter een hardloper, beklom de Alpe d' Huez vijf keer.

  Jos Mans, normaliter een hardloper, beklom de Alpe d' Huez vijf keer.

 • Wandelaar Peter Swinkels geniet na met een pilsje samen met teamcaptain Ruud Rutten.

  Wandelaar Peter Swinkels geniet na met een pilsje samen met teamcaptain Ruud Rutten.

 • Een van de 21 bochten tijdens de laatste beklimming. Het had net geregend na een dag hitte.

  Een van de 21 bochten tijdens de laatste beklimming. Het had net geregend na een dag hitte.

 • De laatste gezamenlijke klim fietsen de BIG Challengers in het BIG Challenge-tenue gezamenlijk naar boven. Met de nodige Hermannetjes komt de groep boven.

  De laatste gezamenlijke klim fietsen de BIG Challengers in het BIG Challenge-tenue gezamenlijk naar boven. Met de nodige Hermannetjes komt de groep boven.

 • De 144 BIG Challenge-deelnemers gaan gezamenlijk de finish over. De jongste deelnemer Inge van Schip (13) waarvan beide ouders kanker hebben overwonnen, en pluimveehouder Bart Gussinklo, dragen de cheque met het bedrag dat de Nederlandse boeren hebben ingezameld. Tot nu toe heeft de Nederlandse veehouderij bijna € 600.000 ingezameld dat geheel aan KWF Kankerbestrijding gedoneerd wordt. Een knappe prestatie van de Nederlandse veehouderij.

  De 144 BIG Challenge-deelnemers gaan gezamenlijk de finish over. De jongste deelnemer Inge van Schip (13) waarvan beide ouders kanker hebben overwonnen, en pluimveehouder Bart Gussinklo, dragen de cheque met het bedrag dat de Nederlandse boeren hebben ingezameld. Tot nu toe heeft de Nederlandse veehouderij bijna € 600.000 ingezameld dat geheel aan KWF Kankerbestrijding gedoneerd wordt. Een knappe prestatie van de Nederlandse veehouderij.

 • De pluimveedeelnemers na afloop. Blij en voldaan; allemaal gegrepen door het Alpe d'HuZes-virus. In 2016 wordt er opnieuw geklommen in de strijd tegen kanker. Meedoen als deelnemer of vrijwilliger kan door contact op te nemen met Bart Janssen (06-21241388) of Monique van Loon (06-27850169).

  De pluimveedeelnemers na afloop. Blij en voldaan; allemaal gegrepen door het Alpe d'HuZes-virus. In 2016 wordt er opnieuw geklommen in de strijd tegen kanker. Meedoen als deelnemer of vrijwilliger kan door contact op te nemen met Bart Janssen (06-21241388) of Monique van Loon (06-27850169).

Laatste reacties

 • koestal

  mooie prestatie

 • Almagro

  Een schitterend uithangbord voor de hele sector !

Of registreer je om te kunnen reageren.