Pluimveehouderij

Achtergrond

Agrofoodpluim voor Jumbo-Kip

Supermarktketen Jumbo heeft van de provincie Noord-Brabant een Agrofoodpluim ontvangen. Jumbo is donderdag 21 april voor het versvleesschap overgestapt van regulier pluimveevlees naar de Nieuwe Standaard Kip.

Provincie Noord-Brabant wil met de aanmoedigingsprijs haar waardering uitspreken voor initiatieven in innovatie en/of verduurzaming binnen de agrofoodsector. Met de Nieuwe Standaard Kip heeft Jumbo volgens de provincie een belangrijke bijdrage geleverd aan de verduurzaming van de veehouderij.

Trager groeiende kip in stal met daglicht

Kippen die voor Nieuwe Standaard Kip geproduceerd worden zijn van een trager groeiend ras, worden op een lagere bezetting gehouden en hebben daglicht in de stal. Volgens de provincie heeft Jumbo haar nek uitgestoken en de lat hoog gelegd met de nieuwe kip. Gedeputeerde Anne-Marie Spierings van Agrarische Ontwikkeling bij Noord-Brabant overhandigde donderdag de prijs aan Colette Cloosterman-Van Eerd, CCO en mede-eigenaar bij Jumbo, en commercieel directeur Ed van de Weerd.

Meer alternatieve kipconcepten op komst

De Nieuwe Standaard Kip is gelanceerd nadat retailers afspraken maakten over de Kip van Morgen. Hoewel deze afspraken door marktautoriteit ACM zijn afgeschoten, hebben nagenoeg alle supermarkten inmiddels alternatieve kipconcepten aangekondigd. Deze gaan het reguliere verse kippenvlees in het schap vervangen.

Of registreer je om te kunnen reageren.