Mechanisatie

Nieuws 3503 x bekeken laatste update:20 jul 2016

Kubota introduceert M5- en M6-serie in Europa

De Japanse fabrikant Kubota vernieuwt binnenkort zijn trekkergamma variërend van 62 tot 102 kW (85 en 140 pk) in Europa.

De Japanse fabrikant Kubota vernieuwt binnenkort zijn tractorgamma tussen de 85 en 140 pk in Europa. In Amerika en Canada zijn de nieuwe modellen reeds geïntroduceerd. De M5-091 en M5-111 vervangen volgens de Amerikaanse Kubota-site de huidige M8560 en M9960. De M5 is een compleet nieuw ontwerp, met onder andere een nieuwe cabine en transmissie. Ook is het uiterlijk opgefrist. De M5-111 krijgt 4 kW (5 pk) meer dan de M9960.

Schonere motor en Adblue

De M6-serie vervangt de huidige GX-serie. Grootste verandering bij de M6 is de schonere motor, waardoor de trekkers aan de Tier 4final-emissie-eisen voldoen. Qua look blijft de M6 hetzelfde als de huidige GX-serie. Kubota past voortaan ook Adblue toe. De huidige series voldeden nog aan de normen met alleen commonrail, EGR en partikelfilter. Verder wordt de trekker iets krachtiger. De M6-141 krijgt 6 pk meer dan de M135GX.

M6 wordt in Europa M-GX3

Directeur Jean-Jaques Harmand van Kubota Nederland bevestigt dat de in Amerika geïntroduceerde modellen binnenkort ook in Europa zullen worden geïntroduceerd, maar wil pas na de officiële introductie uitgebreid over de nieuwe series praten. Wel wil hij kwijt dat de Amerikaanse naamgeving M6 vooralsnog niet in Europa zal worden gevoerd. De M6 gaat in Europa M-GX3 heten.

Of registreer je om te kunnen reageren.