Mechanisatie

Nieuws 2708 x bekeken laatste update:28 mei 2015

Votex Dextra maaiarm

Enschede (Ov.) – Votex breidt zijn lijn compacte maaiarmen na boven uit met de Votex Dextra. Volgens de fabrikant dé maaiarm voor loonwerkers, gemeentes en waterschappen.

Voor gebruikers die de flexibiliteit willen van een machine in de hefinrichting, komt Votex met de Dextra. Deze maaiarm is voorzien van een eigen hydraulisch circuit, en is daarom eenvoudig aan- en af te koppelen. Het minimaal benodigde aftakasvermogen is 60 pk. De Dextra komt er in de varianten M49 (bereik 4,9 meter), M54 (bereik 5,4 meter) en M54T (bereik 5,4 meter met telescooparm).

Zijn de meeste maaiarmen voor de hefinrichting oorspronkelijk bedoeld als heggensnoeier, de Dextra is van begin af aan ontwikkeld als armklepelmaaier. Dat zie je terug in de hydraulische uitbreekbeveiliging naar voor- en achterzijde, topkwaliteit hydraulische componenten met plunjerpompen- en motoren, en aan het giekenstel. Dit laatste biedt een maximaal bereik, en toch voldoende bodemvrijheid onder de gieken.

Het bedieningsgemak is groot, aldus Votex. Standaard heeft de Dextra proportionele bediening op de eerste en tweede giek via een joystick. Bij de versie met telescooparm staat de klepelbak in verstek naar voren voor beter zicht op het werk. Tijdens transport blijft de machine volledig binnen de buitenbreedte van de trekker door een transportbreedte van 2,22 meter. De klepelbak heeft twee draairichtingen. Met de afscherming aan de voorzijde gedemonteerd kun je ook jong houtopschot maaien. Standaard is de machine voorzien van Y-klepels voor het maaien van gras en voor hout tot 2 cm doorsnede. Voor het zwaardere werk is een 'doordraaiklepel' beschikbaar die hout tot 10 cm doorsnee aankan. Uitgebreide specificaties hier. Prijs: vanaf €36.000 voor een M49 met basis-klepelbak.

Foto

  • Votex Dextra maaiarm
  • Votex Dextra maaiarm
  • Votex Dextra maaiarm

Of registreer je om te kunnen reageren.