Mechanisatie

Achtergrond

Kioti DK-serie

Bruchem (Gld.) - Kioti vervangt de huidige modellen DS en LX door een nieuwe serie, de DK. Deze is verkrijgbaar in een brede uitvoering en in een smalle, waarbij de breedte buitenwerks 143 centimeter is.

De DK-serie van Kioti omvat drie motorvermogens: 45, 50 en 55 pk. De laatste beschikt over een commonrail van eigen makelij, die al twee jaar zijn diensten levert in andere series. Verder hebben de modellen een gesynchroniseerde, rechts schakelende 16V/16A-bak met een hydroshuttle voor moeiteloos vooruit- achteruit schakelen zonder te koppelen (340 meter tot 32,5 km per uur). Er is een elektro-hydraulische aftakas met automaatfunctie; standaard 540 en750 toeren, maar op wens is 540 en 1.000 ook mogelijk, en cruise standaard bij de 55 pk-trekker. De hef krijgt 1.230 kg van de grond (61cm achter de kogels). Hydrauliek: twee DW, hydraulische pomp 36,4 liter/minuut. Standaard 4wd aan boord én Quick-turn (de voorwielen draaien dan tweemaal sneller dan de achterwielen voor krappere bochten en dus minder manoeuvreren). De vlakke vloer en een verstelbaar stuur maken het werk voor de chauffeur comfortabeler. Met een eigen gewicht van 1.570 kg, beperkte buitenmaten en een bodemvrijheid van 39cm is dit een trekker die op vele vlakken goed uit de voeten kan.

Of registreer je om te kunnen reageren.