Mechanisatie

Nieuws 4230 x bekeken 8 reacties

Proefrit met Vredo’s mega-zelfrijder

Dodewaard - We maakten een korte proefrit met de Vredo VT5518-3, een gigantische zelfrijder 32 kuubs tank, zes 215 cm hoge banden en 550 pk motorvermogen.

Het is te laat in het seizoen om mest uit te rijden, en op het land is het te nat. Maar Hans de Vree wil graag op de weg even laten zien wat deze supertrac kan. Hij stuurt behendig over het hier en daar wat krappe fabrieksterrein. Daarbij valt de wendbaarheid van de 11 meter lange machine op. Eenmaal op de weg trapt hij het rijpedaal vol in. De 25 ton wegende trac accelereert dankzij de zelfgebouwde traploze transmissie vlot naar zijn maximumsnelheid van 52 km/ur. De software regelt het motortoerental terug naar 1.400 omw/min. Bij een kruissnelheid van 45 km/u draait de Deutz op slechts 1.200 toeren. Wat bij het versnellen vooral opvalt, is het machtige, diepe geluid van de 16 liter V8. Lees meer over deze geweldenaar in TREKKER 316 (januari 2015).

Laatste reacties

 • Rebbie

  leuk voor de zandboeren, op de klei zie je jaren later nog waar hij gereden heeft.Vol weegt de combi 57 ton (exclusief bemester?) en dat over 6 wielen is 9.5 ton per band!

 • info104

  Hoe kun je zoiets verkopen met 9500kg op1 band een sleepslang trekker heeft een druk van 1800 kg met dezelfde band , je kan beter op de weg blijven met zo'n ding maar dan koop je 2 vrachtwagen combinaties voor hetzelfde geld. Mooi speeltje op een perceel van 1000ha bv. in Rusland

 • joohoo

  Hij is met 57 ton niet toegelaten op de Nederlandse weg.

 • wvb

  Schitterende machine met lage spanning no problem. 2 x meer per uur verwerken dan je conculega is toch wel heel biezonder. Dit beloofd nog wat gezien de snelle negatieve reacties op dit forum hebben er al een paar buikpijn

 • hooghoes

  Bij ons niet welkom zo,n tank

 • cjw

  hier in de buurt rijd allang 1 van 29 kuub en de resultaten in het land zijn beter dan menig loonwerker bemester en trekker. en info104 waar haal jij de fantasie vandaan dat een sleepslang trekker 1800 kilo per band heeft??

 • fransvanbergen

  Machtig mooie machine om te zien rijden en werken op de klei rond Andelst.
  Prachtig filmpje, deels gemaakt met DRONE, zie Link: https://www.youtube.com/watch?v=yW99ro5vzHo

  Mooi dat wij dat hier in ons 'kikkerlandje' allemaal kunnen bouwen.

 • info104

  cjw een sleepslang trekker weegt bij mijn loonwerker 6400kg de bemester weegt 800kg op het moment van bemesten , het gewicht van de machine rust dan niet op de trekker, de machine weegt 3200kg welke alleen op de kopakker op de trekker rust , dat is alleen bij het keren en 6400 + 800 : 4 = 1800kg en geen 9500kg per wiel.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.