Mechanisatie

Nieuws 1098 x bekeken

Vierwielig onderstel voor McHale Fusion

Landbouwmechanisatiebedrijf Roelofs in Bennekom (Gld.) brengt samen met loonbedrijf Visser uit Westzaan (N.-H.) een vierwielig onderstel op de markt voor de McHale Fusion 2- en 3-perswikkelcombinaties.

Op lage lage en niet draagkrachtige gronden gaf een perswikkelcombinatie op tandamassers teveel insporing. De vier wielen naast elkaar in plaats van achter elkaar te plaatsen geeft een minimale bodembelasting door het maximale bandoppervlak te benutten.

Standaard kan de McHale Fusion uitgerust worden met 710/45 R22,5 banden. Deze banden laten het toe om op lage spanning te rijden hiermee de bodem minimaal aan te tasten. Dit in combinatie met tweemaal 500/50R17 banden in het midden van de machine maakt de McHale Fusion de perswikkelcombinatie met de laagste bodemdruk op de markt.

Het vierwielig onderstel heeft een groter bandoppervlak, minder wringing in de bochten, de middelste wielen rijden buiten het trekkerspoor en de mogelijkheid om met lage spanning te rijden.

Of registreer je om te kunnen reageren.