Mechanisatie

Nieuws

Instapper Lemken rotorkopeg

Lemken vervangt de Zirkon 10 rotorkopeg door de Zirkon 12. De Zirkon 12 is hydraulisch inklapbaar en te krijgen in 4 tot 6 meter breedte.

De Zirkon 12 is eenvoudiger dan voorganger Zirkon 10 die standaard een snelwisselsysteem voor de rotortanden heeft en een Dual-Shift schakelbak. Het rotortoerental is daarmee om te zetten van 330 naar 440 toeren per minuut bij 1.000 aftakastoeren.

De Zirkon 12 heeft standaard geen snelwisselsysteem voor de rotortanden. Deze zijn via conventionele bouten en ingelegde houder met schroefdraad aan de rotor bevestigd. Ook is er een gewone aandrijfbak zonder schakeling, waardoor het instapmodel 4.000 euro goedkoper is. De tandwielbak is geschikt tot 235 kW (320 pk), de Dual-Shift schakelbak tot 300 kW (408 pk). De draairichting van de tanden is bij de Dual-shift omkeerbaar, zodat de tanden in plaats van slepend, ook stekend werken. Naast een 500 mm packerrol is ook een 550 mm packerrol leverbaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.