Mechanisatie

Nieuws 2 reactieslaatste update:28 mei 2014

Claas en Fricke intensiveren samenwerking

Harsewinkel - Mechanisatieconcern Claas en de Noord-Duitse partner Fricke Landtechnik halen de onderlinge banden in Meckelenburg-Voorpommeren aan.

Fricke neemt namelijk een meerderheidsbelang in de Claas-dochtermaatschappij Mecklenburger Landtechnik, terwijl Claas op zijn beurt een minderheidsbelang neemt in Fricke Landtechnik in Demmin in de deelstaat in kwestie. Fricke Landtechnik is onderdeel van de Fricke Holding. De overeenkomst gaat, onder het voorbehoud van groen licht van de kartelbewaker, met terugwerkende kracht per begin van het lopende boekjaar in. In de praktijk verandert er voor de afnemers weinig tot niets. De huidige medewerkers van Mecklenburger Landtechnik blijven allemaal in dienst. Claas en Fricke, beide familiebedrijven, werken al sinds 1959 samen. Fricke fungeert daarbij primair als officiële dealer van het productpallet van Claas.

Laatste reacties

  • Venstra

    Ach ja wij hebben natuurlijk allemaal een dikke Fricke.

  • ed12345

    Venstra ik heb even op het net gezocht maar op de Fricke site zag ik geen Eigen productie machines Eigenlijk alleen handel of zeer grote dealer maar ik herinner me nog mijn eerste baas het toenmalige loonbedrijf J.de Ridder had een Fricke dorskast ik heb er nog wel foto's van dat we er mee aan het dorsen zijn

Of registreer je om te kunnen reageren.