Mechanisatie

Nieuws 1208 x bekeken

Duport met sectieschakeling

Ook Duport kan nu zijn zodebemesters en sleepslangbemesters uitrusten met sectieschakeling op basis van GPS.

De bemesters gaan tot 12,3 meter breed en kunnen in tien secties worden opgedeeld. De eerste machine werd ingezet bij Maatschap Eshuis in Diffelen (Ov.). De Twin-elementen hebben verder nog een aantal vernieuwingen. Zo werden de schijven open en kregen ze een grotere diameter (41 cm). Dit moet de levensduur verlengen. Elke schijf is voorzien van een dubbele lagering en deze is onderhoudsarm. De v-vormig geplaatste schijven dringen goed in de grond en brengen ook op harde grond de mest in de bodem. Eshuis liet zijn bemester verder uitvoeren met een eenvoudige sleeparm, met een doorstroommeter voor nauwkeurig doseren en een set loopwielen, voor een nauwkeurige diepteregeling.

Of registreer je om te kunnen reageren.