Home

Nieuws 4 reacties

OM behandelt aangiftes boeren tegen minister niet

Het Openbaar Ministerie (OM) neemt de aangiftes van boeren tegen minister Carola Schouten (Landbouw) vanwege dierenmishandeling niet in behandeling. Het OM is van oordeel dat Schouten zich niet schuldig maakt aan strafbare feiten.

De boeren verwijten minister Schouten onder andere dierenmishandeling. De voermaatregelen zorgen er volgens de actievoerende boeren voor dat er ondervoede melkkoeien komen, omdat de dieren niet naar behoefte gevoerd kunnen worden.

Emissieruimte

Daarnaast wordt haar diefstal van emissieruimte verweten, die naar de bouw gaat. Ook wordt Schouten laster verweten; ze zou de sector in een kwaad daglicht zetten.

“Het is aan het parlement om in te stemmen met de door de minister voorgestelde regeling”, reageert het OM. Als de Tweede Kamer en de Eerste Kamer instemmen met de regeling, is sprake van een democratisch tot stand gekomen besluit, redeneert het OM.

Enkele tientallen boeren verzamelden zich maandagavond 6 juli met hun trekkers voor het politiebureau aan de Langegracht in Leiden. Zij deden aangifte tegen minister Carola Schouten van Landbouw. - Foto: ANP
Enkele tientallen boeren verzamelden zich maandagavond 6 juli met hun trekkers voor het politiebureau aan de Langegracht in Leiden. Zij deden aangifte tegen minister Carola Schouten van Landbouw. - Foto: ANP

Al het nieuws, achtergronden en interviews over de boerenprotesten vind je in dit dossier.

Laatste reacties

 • kanaal

  de meerderheid mag een minderheid kaal plukken in dit land dat is een vorm van uitbuiting.

 • jan4072

  Feiten: De natuur en de biodiversiteit wordt minder en luchtvervuiling neemt toe, het aantal agrariërs neemt af, de bevolking neemt toe en het aantal burgers in buitengebied neemt toe. Moeilijk te begrijpen hoe de milieu problemen toe te schrijven zijn aan afnemend aantal agrariërs, afnemend agrarisch oppervlakte. Terwijl aantal burgers op platteland en oppervlakte natuur in rijksbeheer toeneemt.

 • Mbmb

  het planbureau rekende laatst nog zonder blikken en blozen dat er 2 tot 3 miljoen mensen bijkomen in ons toch al volle land. Deze miljoenen mensen moeten wonen, werken, gaan autorijden, gaan op vliegen. Wat daarbij NIET wordt doorgerekend is welke stikstof gevolgen hieraan hangen. Remkes zegt: niet alles kan. Nee dan ook geen bevolkingsgroei van 3 miljoen mensen. Ik zou zeggen, reken dat eens goed door en ga eerst bedenken waar je de stikstof vandaag gaat halen. Reken ook uit wat het effect is van de tienduizenden hectares grond die veranderd worden in wegen, huizen, beton. Al deze hectares zullen geen stikstof meer opnemen. Ik ben voornemens dit aan het planbureau te gaan vragen.

 • xw

  Schouten ging vorige week toch ook aangifte van doen tegen boeren, omdat ze dacht dat ze werd bedreigd.
  Gaat het OM daar ook niks mee doen, of wordt het weer een gevalletje klasse - justitie

Of registreer je om te kunnen reageren.