Home

Nieuws 5 reacties

Vion sluit Noord-Duitse slachterij vanwege corona

Vion Duitsland heeft de productie in een Noord-Duitse slachterij stilgelegd. In Nederland is onderzoek gaande naar coronabesmettingen bij Vion-medewerkers van de vestiging in Scherpenzeel.

Meer dan 50 medewerkers van de slachterij in Bad Bramstedt, ten noorden van Hamburg, waren zondag 3 mei positief getest op het coronavirus. In totaal werken 260 mensen bij de slachterij. Dat meldt Vion in Duitsland. De medewerkers gaan met buitengewoon vakantieverlof. De vestiging die rundvee verwerkt ligt grotendeels stil.

Ook coronatesten bij medewerkers Vion Nederland

Afgelopen weekend is ook corona vastgesteld bij Oost-Europese arbeidsmigranten in Velp (Gld.). 26 personen zijn positief getest op corona en in quarantaine gezet. Daarvan werken een groot aantal personen bij Vion in Scherpenzeel. De GGD is nog bezig met onderzoek meldt een woordvoerder van Vion in Nederland. In Scherpenzeel wordt vooralsnog gewoon doorgewerkt met alle maatregelen op het gebied van hygiëne die eerder al genomen zijn.

Andere locaties

De afnemers van de Duitse slachterij worden door andere Vion-locaties beleverd. Slachtdieren vanuit Noord-Duitsland worden de komende weken op andere Duitse locaties verwerkt.

Bij 90% van de positief geteste personen waren tot zondag geen symptomen opgetreden volgens Vion. De meeste besmette personen woonden in een omgebouwde legerkazerne in het naburige Kellinghusen. Anderen wonen verspreid in de omgeving van de slachterij in de deelstaat Sleeswijk-Holstein. Vion wijst op de aangescherpte hygiënemaatregelen die de afgelopen weken al zijn genomen in haar slachterijen naar aanleiding van de corona-uitbraak in Duitsland.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Gecombineerde opgave invullen in coronatijd
Kansen zien in tijden van crisis

Laatste reacties

 • Gerd

  <>

 • Gerd

  In de slacht- en uitsnijderij van de Müller-groep in Birkenfeld, Baden-Württemberg, die sinds enkele weken onder officiële coronaquarantaine staat - zo meldden wij - zijn inmiddels meer dan 270 mensen besmet geraakt met corona, waaronder meer dan 200 Roemeense werknemers. De regering in Boekarest heeft dit laatste cijfer bevestigd.

  De werknemers waren werknemers van onderaannemers van het Duitse vleesbedrijf. In totaal waren er 500 Roemenen werkzaam in het slachthuis. Alle geïnfecteerden zijn in quarantaine. De meeste van hen hadden geen of slechts lichte symptomen.

  Maar het slachthuis blift werken

 • Vhouder

  denk dat er zo wat slachterijen dicht gaan als de helft van je personeel besmet is dan gaat er toch iets grondig mis in de slachterij

 • A van Lam

  Mis in de slachterij is nog maar de vraag, de 28 Roemenen die o.a. bij Vion Scherpenzeel werken woonden met 50 personen in 3 aan elkaar gebouwde huizen.

 • Tinus1

  Juist @avlam. Bedrijven moeten van alles doen (terecht) om besmetting te voorkomen en vervolgens lappen mensen thuis, bewust of onbewust, de regels aan hun laars. En gevolg is dat er verkeerde conclusies worden getrokken.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.