Home

Nieuws 3 reacties

SGP kritisch over voorstel voermaatregelen

Tweede Kamerlid Roelof Bisschop is kritisch over de voorgestelde voermaatregelen van landbouwminister Carola Schouten. Hij wil een schriftelijk overleg over de begrenzing van de maximale hoeveelheid ruw eiwit in krachtvoer voor rundvee, om zo de minister te kunnen bevragen over het voorstel.

SGP is zeer ontevreden over de eenzijdige aanpak bij het terugdringen van de stikstofuitstoot via het voerspoor door het verlagen van de toegestane gehaltes in krachtvoer. Wanneer de Kamer akkoord gaat met het voorstel wordt volgende week een schriftelijk overleg gevoerd. Het ministerie wordt gevraagd om geen onomkeerbare stappen te zetten zolang behandeling van de regeling in de Kamer niet is afgerond.

Sectorpartijen LTO en Nevedi reageerden ook al kritisch op het voorstel van Schouten.

Tijdelijke maatregel om woningbouw vooruit te helpen

Het ministerie neemt de maatregel voor een periode van vier maanden, van september tot en met december van dit jaar. De maatregel komt voort uit het besluit van het kabinet om in 2020 via het voerspoor stikstofruimte te creëren om de woningbouw vlot te kunnen trekken.

Lees alles over het stikstofbeleid in dit dossier. En Gezond koeien voeren met minder eiwit: hoe doe je dat? Kijk gratis het webinar hierover terug

Laatste reacties

 • hookwood

  Waanzinnige maatregel die de boeren het gereedschap afneemt om het basisrantsoen te optimaliseren om het beschikbare ruwvoer het beste te benutten. Dit omdat er huizen gebouwd moeten worden....

  Het lijkt zo langzamerhand wel dat we in een communistisch centraal geleid land wonen waar we als boer niet meer hoeven na te denken maar moeten doen wat de overheid vanachter het bureau bedenkt....

 • Grensboerke

  Is er dan toch nog iemand die er iets van begrijpt in Den Haag?

 • melkveehouder .

  @grensboerke. Ze begrijpen het in Den Haag heus wel, dat is juist het ergste. Is het je niet opgevallen dat von Martels op een cruciaal moment onder zijn steen is uitgekropen? Zijn CDA partijgenoot Maxime Verhagen heeft stikstof nodig om de bouw voort te trekken.


Of registreer je om te kunnen reageren.