Home

Nieuws 5 reacties

Natuurvergunning nu op basis stikstofregistratie

De vergunningverlening voor woningbouw en infrastructurele werken op basis van het stikstofregistratiesysteem gaat dinsdag 24 maart van start.

Bij de afgifte van natuurvergunningen wordt gebruikgemaakt van de ruimte die vrijkomt door de verlaging van de maximumsnelheid. De stikstofruimte is niet overal beschikbaar. In sommige natuurgebieden zal de stikstofbelasting als gevolg van veranderd verkeersgedrag toenemen. Dat schrijft minister Carola Schouten van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit, in een brief aan de Tweede Kamer.

Stikstofwinst uit landbouw

Het stikstofregistratiesysteem zal later ook gevuld worden met de stikstofwinst die in de landbouw wordt geboekt door nog te nemen maatregelen. Van de beschikbare ruimte wordt 30% gebruikt voor de natuur, de rest kan worden vergund voor economische ontwikkelingen.

Lees alles over het stikstofbeleid in dit dossier. En Gezond koeien voeren met minder eiwit: hoe doe je dat? Kijk gratis het webinar hierover terug

Laatste reacties

 • René de jong

  Zal de Veluwe vast veranderen van klasse A naar klasse A +++
  En zullen alle 22 soorten vast ook in de OVP terugkeren.

  Maar de juridische boekhouding klopt, joepie

 • agratax(1)

  Ik denk dat onze minster al haar prachtige plannen na de corona crisis moet bijstellen, een deel van de thuiswerkers zal alles in het werk stellen om thuis te mogen blijven werken. Zij zien na 1 week al de voordelen van thuis werken, geen uren in de file, geen tijd verprutsen bij de koffiemachine, de vrijheid om tussen door kinder te brengen (school sport etc.) en daarna ophalen of naar de winkel. De meeste mensen kunnen deze vrijheid meer dan aan, alleen de bange managers zien hun controle taak verdampen zonder negatieve gevolgen voor de bedrijven. Weg fileleed, weg vervuilende uitstoot, betere luchtkwaliteit en bouwen voor de thuiswerkers.

 • Zuperboer

  Héél Nederland onder een oorlogsregering. Alle activiteiten afgelast. Alleen Circus Schouten, Klaver en Jetten treedt op.

 • Zuperboer

  @agratax; Zoals mij al langer duidelijk is, functioneert ons land prima met 30% minder laptopwerkers. Maar net als in de vroegere Soviet-unie geldt dat ieder een werkplek/functie moet hebben. Dat is inderdaad goed voor de eigenwaarde. Gelukkig heeft de overheid nu zelf een handige lijst met vitale beroepen. Als ze echt van het padje raken kunnen ze daarop spieken om weer bij zinnen te komen.

 • kanaal

  de waan zin gaat gewoon door blijkbaar.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.