Home

Nieuws 9 reacties

Demonstrerende boeren willen de stad Den Haag in

De boeren willen niet worden ‘weggestopt’, maar op een zichtbare plek in de stad hun statement kunnen maken. Vanavond wordt duidelijk waar de trekkers heen mogen.

De organisatie heeft dit weekend goede gesprekken gehad met de gemeente Den Haag, ook met de burgemeester. De boeren willen de stad in, vertelt woordvoerder en organisator Arjen Schuiling. “We willen zichtbaar zijn, en niet ergens ver buiten de stad weggestopt worden.”

Definitieve toezeggingen

Aan het begin van vanavond laat de organisatie aan de deelnemers weten wat de definitieve toezeggingen van gemeente en politie zijn. “We hebben een gezamenlijk belang en dat is de algemene (verkeers)veiligheid, dus vanavond gaan we op papier zetten wat er allemaal gaat gebeuren morgen. Het moet goed verlopen en daar is medewerking van gemeente, politie en OM voor nodig.” Als de stad echt vol is, gaat de organisatie akkoord met het Scheveninger strand als uitvalbasis.

Boeren worden afgeraden om voor 9 uur met trekker op het Malieveld te verschijnen.

10.500 deelnemers en 2.200 trekkers

Inmiddels rekent de organisatie op 10.500 deelnemers en 2.200 trekkers. Groepen boeren van een omvang van 30 tot 100 trekkers verzamelen om daarna in colonne naar Den Haag te rijden. De boeren zijn nog altijd van plan om via diverse snelwegen naar de hofstad te gaan, ondanks nog steeds uitblijvende instemming van de autoriteiten.

Al het nieuws, achtergronden en interviews over de boerenprotesten vind je in dit dossier.

Laatste reacties

 • edke

  gewoon naar t malieveld met z'n allen, wat denken ze daar in den haag dat we ons zo aan de kant laten zetten, geen denken aan

 • xw

  Edke, maar dan wel echt 1 front vormen.
  Als er 1 uit de voorhoede of anderszins door de politie wordt uitgepikt, dan met z'n allen er omheen gaan staan. En handen in de zakken houden anders hebben ze zomaar aanleiding om je in mekaar te slaan. En als zit de politie nog zo fout, ze krijgen altijd gelijk. Zelfs niet wijzen naar politie of ME. Ze voelen zich zomaar bedreigd en jassen er zo op los.

 • @1

  Er wordt al gewaarschuwd dat er morgen relschoppers worden ingezet om zich tussen de boeren te begeven, om onrust te maken, zodat het lijkt dat de boeren de onruststokers zijn en er zo een negatief beeld ontstaat van het protest.

 • Firma Vellenga

  Welke relschoppers zou zich tussen boze boeren durven te begeven....

 • ENDE902

  @Firma Vellenga,
  Dat is niet zo moeilijk te raden. Ik hoop dat goed gezinden het op tijd in de gaten hebben. We moeten ons nu niet laten afschrikken.

 • @1

  Er zijn altijd figuren in Den Haag die er baat bij hebben , als er morgen een negatief beeld is van het protest.

 • koestal

  ADO supporters staan slecht bekend.Ze zijn wel wat gewoon in Den Haag.

 • p.stroo1

  Heel veel succes morgen dat de doel stelling goed in beeld komen.
  Ik vond de reportage van de boerderij op tv van Ten Have schokkend dat zij geinvesteerd hebben in een twee sterren varkens stal en de consument het niet wil kopen en de winkel niet in wil investeren . Daar kan wakker dier wat reclame voor maken.

 • Sjefo

  Mensen opletten als je Tjeerdje tegen komt dat viespeukje is uit op een slachtoffer rol,
  ik kan anders niks bedenken wat hij daar bij die demonstratie te zoeken heeft !!

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.