Home

Nieuws 4 reacties

NAJK schrijft brandbrief aan minister Schouten

NAJK heeft een brandbrief geschreven aan minister Carola Schouten.

Hierin schrijft Marije Klever, bestuurder van de belangenbehartiger dat ze het vertrouwen in de toekomst en de bewegingsvrijheid in de sector ziet verdwijnen. Namens de jonge melkveehouders roept zij de minister op om te vechten voor de toekomst van de sector.

Ruimte en vertrouwen

NAJK begrijpt dat de melkveehouderij in beweging moet zijn. Het is uitdagend om een weg hierin te vinden. Maar er is ook ruimte en vertrouwen in de toekomst nodig, staat in de brief. “Geef ons de ruimte om de melkveehouderij te ontwikkelen, zodat we in zoveel opzichten de oplossing kunnen zijn in plaats van het probleem.” Met deze woorden uit Klever haar ongerustheid over de toekomst van de jonge boeren.

Laatste reacties

 • deB.


  Ik zeg het al jaren, maar zo langzamerhand wordt iedereen wakker!!
  Je zag het aankomen, compleet verstrikt in regelgeving, slechte prijzen..doodlopende weg naar de toekomst.
  De jeugd ziet er NIETS meer in

 • hollandagri

  deb. vind je dat gek, elke maand nieuwe gekke regels en wetten erbij. er is meer in het leven dan boer te moeten zijn. overgens buiten nederland is het soepeler.

 • deB.


  Helemaal gelijk! Idiote regeltjes...over de grens ''kan alles''
  En daar moeten wij met een zakkende melkprijs tegenop....terwijl de aanvoer stokt!

  Nederlandse regering, bedankt voor het erbij naaien!

 • ENDE902

  Ach, de minister las de brief en gaf deze aan hoogste ambtenaar met Groen Links sympathiën. Deze zei vervolgens, dat alles volgen plan verliep en de minister was tevreden.
  Ik hoop dat ik ongelijk heb, maar ik zie niet dat de neergaande motivitatie spriraal op korte termijn de andere kant uit gaat draaien.

Of registreer je om te kunnen reageren.