Home

Nieuws 142 reacties

Varkensbedrijf bezet door actievoerders

Dierenrechtenactivisten van ‘Meat the Victims’ houden in Boxtel een varkensfokkerij aan de Brede Heide bezet.

Ze eisen dat de eigenaar hen in staat stelt de gewonde varkens mee te nemen om die dieren te verzorgen. De actievoerders zijn niet van plan te vertrekken totdat hun eis wordt ingewilligd. Meat the Victims (‘ontmoet de slachtoffers’) is een internationale groep activisten, eind vorig jaar was de groep voor het eerst actief in Europa. Toen trokken de activisten naar de regio rondom Barcelona. Eerder was de groep actief in Canada en Australië. Het is geen vaste organisatie, maar meer een club van activisten die samen het doel hebben om een veehouderij binnen te dringen.

Nog nooit eerder werd een dergelijke actie ondernomen in Nederland. Andere groeperingen, zoals het Franse 268 Liberation, hebben eind vorig jaar al eens een bezetting gedaan, dat was in een slachterij in Tielt.

Actie in Amsterdam

Dit weekend stonden ook internationale dierenactivisten op De Dam in Amsterdam. Of het om dezelfde mensen gaat is niet bekend, de activisten van de organisatie Anonymous for the Voiceless in Amsterdam droegen zwarte kleding en een masker. Ook de activisten die maandag in Boxtel de varkenshouderij binnendrongen droegen zwarte kleding, T-shirts met op de rug de tekst ‘One has the moral responsibility to disobey unjust laws’. Dit kan vertaald worden als: mensen hebben de verantwoordelijkheid om foute wetten te negeren.

Onderhandelingen met actievoerders

Een aantal activisten zond live uit vanaf het varkensbedrijf in Boxtel, waarop te zien was dat de activisten samen ‘Liberation for the Animals’ zingen (vrijheid voor de dieren). Ook scanderen ze ‘It’s not food, it’s violence’, oftewel: het is geen voedsel, het is geweld.

Net als de Nederlandse dierenrechtenorganisatie Animal Rights is deze groep activisten tegen de productie en consumptie van dierlijke producten. Ze willen met de actie mogelijk maken dat iedereen kan zien ‘hoe slecht het leven van deze dieren is’. Ze willen mogelijk maken dat de toegesnelde media ook met de camera het bedrijf in mogen. De leus die maandagmiddag werd gescandeerd was “If you say you’ve got nothing to hide, let the camera’s inside” (als je niets te verbergen hebt, laat de camera’s dan binnen).

De politie voert onderhandelingen met de actievoerders en de eigenaar. “Alles is erop gericht om afspraken te maken met de dierenactivisten met als doel de bezetting op een rustige manier te stoppen”, meldt de politie.

Reacties

Het ministerie reageert via Twitter. De minister vindt het onacceptabel dat mensen een boerenbedrijf bezetten omdat ze het ergens niet mee eens zijn. “Dit is een van de bedrijven die ons voorzien van ons dagelijks voedsel. Dat moeten zij kunnen doen zonder continu over hun schouder te hoeven kijken en geïntimideerd te worden.”

Medeauteurs: Wim Esselink en Judith Waninge

Laatste reacties

 • hollandagri

  waar is de overheid nu, arresteren bij inbrekers of geld hier het recht van de sterksten????

 • 112

  de ME er op af sturen

  - Een deel van deze reactie is verwijderd door de beheerder, omdat deze niet voldeed aan de regels. Zie <>. -

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • bankivahoen

  Voor hetzelfde geld hebben ze een met varkenspest besmet goedje achtergelaten , je moet er niet aan denken! Ze zijn waarschijnlijk tot alles in staat. Ondermijning vd rechtstaat!

 • mts_kuijpers

  Onderhandelen??? Wereld op zijn kop, arresteren en een strafblad voor deze ongewenste gasten. Hopelijk voor de veehouder dat hij er geen schade (gestresste dieren) aan overhoud.

 • hollandagri

  mts kuipers, de biggen vlogen in een hoek door die gekken.

 • hollandagri

  kunnen ze gelijk door en bij de openbare verpleeg en verzorgingshuizen gaan filmen. voor misstanden.

 • ENDE902

  Ik zie dat aktievoerders die binnen zijn, een witte overall ter voorkoming van besmetting dragen met daar overheen een ongewassen zwart T-shirt. Ziekteinsleep?

 • niet

  Wat een omgekeerde wereld. Ik mag dus ook overal naar binnen gaan zonder dat ik bestraft word?? Overheid doet bewust niets ze vinden het wel oke. Misschien wij ook maar eens inbreuk plegen bij de ministers eens kijken hoe leuk ze dat vinden en hoe snel wij dan wel vast zitten. Weet nog goed met de NVV toen we in Assen waren bij bureau heffingen we werden zo vast gezet!!! En nu mag daar alles???

 • Hilhorst100

  Deze actie werd mogelijk gemaakt met o.a. geld van de goedendoelenloterijen

 • Bennie Stevelink

  Laat het aan de politie over en laten de boeren zich niet laten verleiden tot fysiek reageren. Degene die het hoofd koel houdt en niet fysiek reageert is de morele winnaar.

 • Makkelijk praten Bennie,het is inbraak en huisvredebreuk ,ziekteinsleep en wat nu morgen als ze weg zijn wat te doen met die varkens wachten tot de eerste ziek worden. Het zal je morgen maar treffen als ze bij jou de boel overhoop halen.

 • farmer135

  Ja om rustig te laten verlopen onderhandel je met inbrekers. Haha

 • montana_john

  Goede actie, alleen maar respect voor.

 • Ik dacht dat we in een rechtstaat leefden. Maar begint maar op een bananenrepubliek te lijken. Langharig werkschuw tuig is het.

  - Een deel van deze reactie is verwijderd door de beheerder, omdat deze niet voldeed aan de regels. Zie <>. -

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • dhvanmeerveld

  Nu direct mobiliseren en eruit halen die gasten

 • Bennie Stevelink

  @17:49, ik weet dat gemakkelijker gezegd dan gedaan is. Als ik mijn gevoel zou volgen zou ik voorstellen om zo snel mogelijk een tweehonderd boeren bij elkaar te halen om dat volk eens even met harde hand naar buiten te werken. Dan heb je je emoties bekoeld maar in de publieke opinie heb je het verloren.
  In dit soort situatie moet je juist jouw verstand volgen en niet jouw emoties.

 • el

  Opsluiten die inbrekers!

 • agratax.1

  Preekt onze minister van landbouw over Boeren van de toekomst, zijn kringloop boeren zonder te vertellen wat dit zijn en hoe ze dat moeten bereiken. Als de landbouw op de hier geschetste wijze wordt bejegend en er komt geen andere reactie uit Den Haag van dir mag niet dit is ongehoord, zullen er over enkele jaren geen boeren meer zijn ook geen kringloop boeren. Hebben de actievoerders hun doel bereikt en is Nederland geheel SCHOON en terug aan de natuur. Iedereen blij in Den Haag, de Grachtengordel en bij de Goede Doelen organisaties tot de rekening komt via de winkelwagen en de belasting verhoging om al het moois te bekostigen zonder boeren die het buitengebied gratis voor de burger en actievoeders onderhouden en tevens nog voor een slordige aanvulling van het BNP zorgen.

 • Stoom er af en en de deuren op slot draaien klaar

 • nvanrooij1

  @motana-John
  Jij keurt dit dus goed. Misschien moeten we jouw huis ook eens bezetten. Geef je adres maar .
  Overigens ben ik het met Bennie eens laat de politie of de ME maar hun werk doen, maar niet te lang treuzelen.

 • wvb

  Ik ben tegen geweld gebruiken ,maar dat er onderhandeld moet worden met deze (terroristen) gaat me te ver. 1 x waarschuwen en anders met harde hand eruit.
  Als boeren het ministerie bezetten worden ze er ook uit geknikkerd.

 • wullum

  Je kunt die activisten het beste trakteren op een strontdouche

 • Flepke

  Een half uur de ventilatie uit dan is het overgrote deel al buiten en afgevoerd naar een menselijk varkenshok met traliezicht. Daarna weer ventileren en het overige ongedierte eruit meppen zoals men vroeger met de ratten deden

 • Lvaneijk

  Hoeve deze mensen niet naar hun werk te gaan?

 • Bennie Stevelink

  Geen Stijl doet live verslag van de actie. Er is op hun website al een stroom aan reacties die zeer negatief (en grof) zijn over de activisten. De dieractivisten zijn in hoog tempo de publieke opinie aan het verliezen. Zolang boeren zich beheersen, zowel fysiek als verbaal, winnen wij dankzij deze actie veel sympathie.

 • 306lsa

  Bennie@ ik ben het helemaal met je eens

 • Bolder01

  De giertank vol zetten en een paar pitbuls africhten en los laten,,,, als de polietie niets doet dan moet je toch met een groep colegaas de schuur toch schoon kunnen vegen als het niet rechts om gaat dan moet het maar links om💪

 • veldzicht

  Als je de telegraaf van afgelopen zaterdag hebt gelezen kan je zien hoe PvdD, en in dit geval Esther Ouwehand hier in staat,ze riep op voor applaus voor de moedige helden die deze acties ondernemen.een denderend applaus ,minuten lang, volgde door de aanhangers van animal rights.Dat mens liep gewoon de boel op te ruien om acties tegen boeren te ondernemen.

 • ????

  Wat doet politie , niks !!! Alleen maar bekeuren bij mensen die hard werken alle deze agenten op staande voet ontslag geven tis een grote schande leger inzetten met grof geschut en zich lekker uitleven op dat gore tuig

 • Jan-Zonderland

  De dekbeer even los laten als zijnde normale bedrijfsactiviteit. Als die begint te bijten dan moet je eens zien hoe snel ze eruit zijn.
  Alle goede suggesties voor een "vreedzame" oplossing ten spijt, ik zou nu toch voor de harde hand kiezen. Onbegrijpelijk dat de politie, evt mbv ME dit "varkentje niet even snel wast".

 • ????

  PvdD gelijk schorsen zijn wolf in schaapskleren , niet meer gaan stemmen op onze regering rutte , deze flapdrollen lopen er als zombies achteraan

  - Een deel van deze reactie is verwijderd door de beheerder, omdat deze niet voldeed aan de regels. Zie <>. -

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • ????

  - Deze reactie is verwijderd door de beheerder, omdat deze niet voldeed aan de regels. Zie <>. -

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • Van de actievoerders DNA afnemen hun organisatie bestempelen als een terroristische organisatie hun sponsoren aanpakken net als de politiek en de media die dit goedkeuren.

 • Bas Spruijt

  En dan bekijken we de beelden die de activisten zelf gemaakt hebben en wat zien we dan!?
  Keurig net bedrijf, dieren die er prima bij liggen.
  Dit is hoe vee gehouden word in nederland en daarmee zijn we de bovenkant vd markt wereld wijd

 • ????

  - Deze reactie is verwijderd door de beheerder, omdat deze niet voldeed aan de regels. Zie <>. -

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • wienbemelmans

  Politie doet niks
  alleen maar met het vingertje , dit soort activisten verstaan alleen maar wat ze zelf ook doen.

  - Een deel van deze reactie is verwijderd door de beheerder, omdat deze niet voldeed aan de regels. Zie <>. -

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • ????

  Iedereen massaal lidmaatschap opzeggen !!!!!!!!!van de postcodeloterij !!!!!!!!!!! Deze organisatie sponsort op grote schaal dit soort ongedierte . U kunt echt uw geld beter besteden aan erme mensen die geen geld hebben voor Eten. OPZEGGEN PER DIRECT

 • gmterhaar

  Dit is gewoon eng. Het zal je gebeuren als boer. Vreselijk! Laat ze acties gaan voeren in het buitenland daar heb je juist misstanden hier in Nederland gaan de boeren netjes met hun dieren om.

 • P. Melsen

  Dierenactivisten zijn dierenbeulen, hardwerkende diervriendelijke varkensboeren uitroeien . De varkens welke hier gefokt worden gaan naar China en Rusland , waar het er zeer dieronvriendelijk gaat, waar dieren levend in massagraven verdwijnen.
  Ga naar China of Rusland demonstreren of in elk geval bij ambassades , maar daar zijn jullie te laf en te bang voor

 • podolski

  Ergerniswekkend dat het in het Engels is, maar ze hebben gewoon gelijk die activisten,

 • vaanburg

  opzeggen de postcodeloterij. Een stelletje asociale die niet weten wat werken is en de boeren tot wanhoop zijn met hun acties

 • Koen Franken

  Dit gaat wel uit de hand lopen , zijn al veel boeren daar , en blijkbaar nog veel onderweg naar Boxtel .

 • info36

  Als ze echt veel op hebben met de dieren gaan ze ook nog naar China.

 • porky power

  ik ben ook woest maar wat benny zegt zit ook een kern van waarheid in we kunnen hier ook sympathie mee winnen als we ons de kop maar niet gek laten maken door dit linkse tuig geef ze nog een half uur en dan schoonvegen de boel maar kijk uit met camera's

 • Aardbei 12

  Helemaal eens met Bas Spruijt, wat was daar mis, zag er echt netjes uit!
  Het is de omgedraaide wereld, moeten we dit allemaal pikken? Ik kan toch ook niet zo maar bij iemand binnen stappen en dan gaan onderhandelen of ik weer weg ga.
  Als agrariër heb ik toch ook rechten, als sector doen we zo ons best en hebben we de laatste jaren zo veel geinoveerd en geïnvesteerd aan dier wel zijn. De politiek is echt aan zet om dit soort excessen uit te roeien!

 • Bolder01

  Vlak voor de verkiezingen. Gaat ze mooie voorstellen doen en veel beloven maar het loopt met een sisser af als ze echt wat wil verbeteren kan ze heel gauw maat regelen nemen ,,,,, maar veel beloven en weinig geven doet een gek en een boer in vreugde leven

 • ????

  Deze regering met alle aanhangsels zoals de nvwa PvdD , in nood hier , in nood daar etc etc ZIJN VERANTWOORDELIJK VOOR DE VOEDSELTEKORTEN die gaan komen , hopen dat hun het meest worden getroffen

  - Een deel van deze reactie is verwijderd door de beheerder, omdat deze niet voldeed aan de regels. Zie <>. -

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • Jan 10

  4 bussen en peloton ME. Half uurtje moet het klaar kunnen zijn. Onbegrijpelijk dit dit circus zo lang moet duren.

 • boerkees

  De dieren in Nederland hebben het beter dan de helft van de wereld bevolking. Ze hebben schoon drink water ,voldoende voer, als het nodig is een dak boven hun hoofd en als het moet wordt het nog verwarmt ook.

 • ???? Onthou wel dat in de organisatie structuur van de postcodeloterij de heren Veerman en van Geel zitten van het CDA.Wel voor de centen,niet voor de boeren.

 • ????

  - Deze reactie is verwijderd door de beheerder, omdat deze niet voldeed aan de regels. Zie <>. -

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • Heykoop

  Volstrekt onacceptabel dat dit gebeurd. Direct ingrijpen en laten beëindigen door de ME! Blijf met je handen van andermans spullen af!

 • zabochon

  Wat een afschuwelijke massaproductie in die dichte schuren , ze hebben geen leven die varkens 😞 komen nooit buiten en worden geestelijk en lichamelijk uitgewoond nog erger dan het slaventijdperk

 • klein boertje

  werk aan de winkel voor de whats app groep kw......

 • montana_john

  Wat een aggressie hier, gevaarlijke mannetjes die boeren. Goed in de gaten houden.

 • Kooiman

  - Deze reactie is verwijderd door de beheerder, omdat deze niet voldeed aan de regels. Zie <>. -

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • nvanrooij1

  @montana-John
  Gevaarlijk zijn figuren als jij die het gedrag van die actievoerders goed keuren.
  Binnen treden binnen andermans bezit keur jij goed zie je eerdere bijdrage.
  In Nederland hebben wij genoeg controleinstanties , die rol hoeven actievoerders niet in te nemen.
  Dus gevaarlijk is jullie soort en die actievoerders.

 • eja

  - Deze reactie is verwijderd door de beheerder, omdat deze niet voldeed aan de regels. Zie <>. -

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • richard3

  - Deze reactie is verwijderd door de beheerder, omdat deze niet voldeed aan de regels. Zie <>. -

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • Knor 10

  Overheid open je ogen en reageer hoe dit afgehandeld word zegt genoeg over de overheid!
  Als dit getolereerd word is de Razzia op de boeren begonnen!
  Minister Schouten doe wat je moet doen!

 • Bennie Stevelink

  In hoog tempo worden reacties verwijdert. Ik begrijp dat wel: de redactie wil niet dat via de site van de Boerderij wordt opgeroepen tot welk actie dan ook.

 • montana_john

  @nvanrooij1 Je bedoelt het nutteloze NVWA?

 • zabochon

  Het ergste nog om te lezen dat deze arme arme dieren in handen zijn van deze gevaarlijke mensen die zich boer noemen, vol met agressie , erg zorgwekkend hoe het er aan toe gaat in die dichte schuren 😞

 • Alco

  Juist Knor. Als dit getolereerd wordt is het hek van de dam.
  Maar boeren laat je niet verleiden door zelf op te treden, want dan kom je daarmee ook nog in het beklaagden bankje en daar zijn ze vooral op uit.

  LTOOOOOOO

 • Alco

  21.02
  Niksnutten kun je op werk in ieder geval niet betrappen.

 • porky power

  zabochon zou je die paar hersencellen die je hebt eens gaan gebruiken ipv van de onzin die je hier uitkraamt we worden door jullie soort dagelijks weggezet als dierenbeulen en milieu vervuilers enz ... dan is een keer de maat vol zeker als ze aan onze eigendommen komen

 • R. B.

  Als je zwarte pieten demonstranten tegen houd wordt je erger aangepakt.
  Vergeet 1 ding niet deze zachte heelmeester (overheid ) maakt zo diepe stinkende wonden.
  Als er 1 bevolkings groep is die het land stil kan leggen zijn het wel de boeren.
  Aangezien er veel aan de landbouw vast hangt wordt dit wel een serieus probleem voor de overheid als ze deze boer al laten stikken.

 • 306lsa

  Goed idee is dat elke boer LTO even belt omdat het inbreken vooral niet oké is

 • jan1980

  Schandalig die gekken! Er is geen respect voor ons landbouwers meer. De bevolking van West- Europa (met uitzondering de landbouwers) zou eens maand zonder voedsel moeten vallen. Zal er wel vlug respect voor ons zijn!

 • richard3

  - Deze reactie is verwijderd door de beheerder, omdat deze niet voldeed aan de regels. Zie <>. -

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • DIVA

  kheb natuurlijk niet alles gelezen maar eerste ingeving is luchtwassers uitzetten

 • richard3

  - Deze reactie is verwijderd door de beheerder, omdat deze niet voldeed aan de regels. Zie <>. -

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • Vhouder

  diep triest

 • nvanrooij1

  @montana-John
  De NVWA is door de overheid ingezet als controleorgaan en wordt door diezelfde overheid gecontroleerd. Dit als nutteloos bestempelen is beneden alle peil. Ik vraag mij af welke nuttige bijdrage jij aan de samenleving levert. Maar ik heb mijn ernstige twijfels gezien het niveau van de reactie.
  @zabachon
  Ik heb helaas het filmpje van de actievoerders ook gezien. Ik vond dat die varkens er goed gezond uitzagen. Dus geen enkele lichamelijke of geestelijke uitputting. Respect voor die boer.
  De agressie wordt helaas door jullie soort opgewekt.

 • richard3

  - Deze reactie is verwijderd door de beheerder, omdat deze niet voldeed aan de regels. Zie <>. -

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • J.Rikken

  Wat zou er gebeuren als je ze laat zitten? Ze zijn nu toch binnen dus het kwaad op gebied van diergezondheid is al geschied. Na een dag is het mobieltje leeg, na twee dagen de media verdwenen, na drie krijgen ze wel honger en na vier dagen komen ze vanzelf de stal uit. Zonder mediaspektakel, zonder de zielige demonstrant uit te kunnen hangen , en zonder dat ze de overwinning kunnen vieren. Een roemloze aftocht..

 • eja

  ook de redactie van de boerderij begint nog meer linkse trekjes te krijgen .
  ik ga mijn abonnement opzeggen van het weekblad

  linkse rakkers

 • eja

  er is nu een dierenarts in de stal
  onvoorstelbaar dit
  een arts met BALLEN was alleen gekomen als die ratten vertrokken waren

 • zabochon

  De NVWA wordt bedreigd door de veesector en we kunnen hier al zien hoeveel agressie er zit in die sector

  - Een deel van deze reactie is verwijderd door de beheerder, omdat deze niet voldeed aan de regels. Zie <>. -

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • Bennie Stevelink

  Goed idee Rikken! En als ze de boer hinderen bij het voeren van de varkens dan filmbeelden maken en online zetten. Dan moet dit volk zich verantwoorden dat door hun toedoen de varkens honger moeten lijden.

 • nvanrooij1

  Ik neem aan dat de redactie de bijdrage van zabachon van 21.46 uur ook verwijderd gezien de persoonlijke bedreiging aan mijn adres

 • melkveehouder .

  Weet iemand of Marc Calon of de CDA-minister van justitie al een reactie gegeven heeft?

 • Bennie Stevelink

  Marc Calon heeft opgeroepen tot harder ingrijpen door de politie.

 • eja

  alweer een te rechtse reactie verwijderd?
  geeft je dat een goed gevoel ofzo?

 • eja

  marc calon!!!
  leeft die nog dan?

 • melkveehouder .

  @Bennie. Onze CDA minister zwijgt dus nog altijd?

 • pinkeltje

  Begreep dat er vanavond eten is gebracht voor de bezetters? Zo te horen wordt er goed voor ze gezorgd! Licht uit, ventilatie uit, is het zo klaar......

 • zabochon

  Het is geen persoonlijke bedreiging nvanrooij want je zegt zelf dat de varkens het zo goed hebben toch ?

 • zabochon

  Ja pinkeltje het stinkt ook afschuwelijk in die dichte stallen daar zitten die dieren ook nonstop in , echt wanneer wordt deze sector nou eens echt wakker en eerlijk

 • R. B.

  Kan het zijn dat enkele van die demonstrerende kinderen ouders hebben met invloed ?
  Anders waren ze wel harder aangepakt.

 • nvanrooij1

  Zabochon het heeft geen zin om met jouw soort te discussiëren ,want je bent stigmatiserend bezig en jouw soort denkt dat alles gerechtvaardigd is.
  Maar gelukkig maakt de ME nu een einde aan de actie van jouw soortgenoten in Boxtel.

 • montana_john

  @nvanrooij1 Mooi dat je een dagje uit het dagelijks leven van een varken als bedreiging ziet. Zegt meer dan genoeg.

 • porky power

  wel vreemd dat de reactie van richard 3 verwijderd wordt en die met bedreigingen erin van zabochon mag blijven staan boerderij is ook niet meer wat het ooit was ook al te veel linkse invloed???

 • eja

  jongens nu het donker is kun je vast wel voor wat mooi vuurwerk zorgen zodat die ratten moeten lopen

 • nvanrooij1

  @montana-John
  Zie mijn reactie van 22.08 uur aan zabochon

 • montana_john

  Ocharme, al die 'bezorgde' reacties om het welzijn van de varkens. Zijn jullie ook zo bezorgd wanneer je ze naar het slachthuis afvoerd om daar in sommige gevallen levend gekookt te worden?

 • zabochon

  Ja inderdaad montana_john omgekeerde wereld en dan hebben ze het over "ons soort"? Ik ben zeer ongerust over " het soort" wat zich hier boer noemt en om ons heen zich bevindt , zeer agressief ten opzichte van de mens is en erg onverschillig over het welzijn van dieren

 • Mfb

  Onze minister is niet van het cda

 • NASJO

  Waar is A.I.V.D. die zou toch alles in de gaten houden namens de regering .Of geld dit alleen maar voor de blokkeer Friesen

 • melkveehouder .

  @ mfb. Dacht toch wel dat onze minister van Justitie van het CDA is. Niet dan?

 • Alco

  Deze maatschappij vreters gunnen de consumptiedieren het leven niet.
  Want je kunt het ook andersom stellen.
  Dankzij de vleesconsumptie mogen ze nog een tijdlang een zeeer luxueus leventje lijden.
  Ze gaan dan op vakantie en slapen dan zonder er erg in te hebben wat er werkelijk gebeurd in.

 • drikhend

  Ja lekker flauwvallen en dan de aandacht trekken om zo aan te tonen dat klimaat in de stallen slecht is . . Dit bestaat gewoon niet ten eerste de boer en medewerkers haden dan allang niet meer geleefd en de hun het zeker geen 10 uur of meer volgehouden in deze stal . Verder als klimaat zo slecht groeien en produceren dieren ook nietgoed maar slecht . Dus kan de boer dan niets verdienen .Waar heeft hij dan deze stallen mee verdiend als het allemaal zo slecht is . Slecht klimaat ,zieke dieren enz. Dit kan gewoon niet waar zijn want dat kost elkedag handen vol geld . Volgens mij proberen ze de boeren uit hun tent te lokken om zich aan hun te vergrijpen en dan hebben ze weer geschoord bij de media . En de verslaggever van omroep brabant is volgens mij ook beetje gekleurd . Beste is om als boeren je rustig te houden en de actie van auto s omgooien keur ik dan ook te zeerste af . Hiermee verzwak je je positie . Laat hun de wet en regels maar overtreden . Maar laat je niet verleiden om zelf ook dingen te doen die niet mogen . En dat dit zonder geweld beenidigd is is heel goed . Maar als men ook maar iets doet met degene die ingebroken hebben en dus straf verdienen . Maar kale kip kun je niet plukken het zal zo ver komen dat de boeren de schade aan de omgekiepte autos moeten betalen en de demonstraten geld beuren om te kunnen leven zolang zij in Nederland hun demostranten roeping of zeg maar beroep uitoeffenen . Nu de boeren straks de industrie , wie volgt .

 • Alco

  Ik zal mijn anekdote nog eens een keer vertellen van een militair die uitgezonden werd.
  Vooral de reactie op mijn vraag of hij zich wel realiseerde wat hem op de zogenaamde vredesmissie kon overkomen.
  Hij zei dat hij over de eventuele gevolgen weleens badend van het zweet wakker werd. Maar zo zei hij. Het is mijn werk en als me iets overkomt dan hoop ik dat ik geen lijden heb en ben dan toch dankbaar dat ik tot dit leven gehad hen.
  Maar zei hij die angsten zijn rot.
  Wat dat betreft heeft een varken het gemakkelijker. Die wordt geboren, geeft een zeer luxueus leventje en gaat dan op vakantie en slaapt zonder angst gewoon in.

 • arendsoog

  Klopt drikhend
  Ben ook intensief
  Heb kippen en een camping
  Er zijn vegetarische mensen hier geweest en na het zien en horen van het eerlijke verhaal zijn ze weer normaal geworden

 • missis

  Met justitie alles op strak zetten zodat bij een eventueel vervolg gelijk ME erin kan en afvoeren die mafketels.

 • H93

  Ik zeg allen: teken de petitie:

  <>

 • PetervanKempen

  Wel goed dat dit voorspelbaar intimidatie en huisvredebreuk geweld door intolerante vegetarische jihadisten tegen boeren nu in alle openheid losbarst.
  Wij weten allemaal wel welke politieke partijen hun nette voordeur zijn, en deze openlijke wetsovertredingen en onverdraagzame discriminatie vanuit een extreme minderheid die lid zijn van , juist die politieke partijen, geeft wel aan dat we na de verkiezingen dringend een andere regering nodig hebben. Ik houdt mijn hart vast voor het zogenaamd tolerant Nederland van links waar deze activisten de visitekaart van zijn.

 • Alco

  Eigenlijk een gemiste kans.
  Deuren barricaderen, stroom afsluiten en pas na opgave van naam, identiteit nummer, wijze van inkomen en lid van welke organisatie, pas vrij laten.

 • zabochon

  Ik schaam me voor het ras mens( zoogdier )wat een min ras is dit eigenlijk , denkt alleen maar aan uitbuiten en uitwonen om er zelf beter van te worden, sluit zijn ogen voor het lijden van soortgenoten, de geschiedenis daar leren ze niet van , niet van de oorlogen en niet van de slavernij, ze maken keer op keer dezelfde fouten, toch hou ik me vast aan de enkeling onder ons die opkomt voor degene die lijden en hoop dat de mens toch zo slecht niet is maar iets meer tijd nodig heeft om dit in te zien

 • De natuur is eenmaal hard. Eten, of gegeten worden.

 • wwesselink1

  Deze acties , in strijd met onze wetten, normen en waarden, worden alleen maar mogelijk gemaakt door de bijdragen van postcodeloterij.
  Wees verstandig en zeg de postcodeloterij op, bespaart je veel geld en ongenoegen.
  Zeg het voort !!

 • deB.


  Kijk eens aan, ineens heel veel trollen op deze site....

 • eja

  wat is die zabochon voor een watje

 • Bennie Stevelink

  @zabochon, een gevaar waar wij ons steeds meer zorgen over moeten maken zijn maatschappelijke en politieke krachten die de landbouw willen onderwerpen aan ideologie, zonder rekening te houden met de gevolgen voor de voedselvoorziening. Dit gevaar komt van links.
  Het heeft in de jaren dertig in de toenmalige Sovjet Unie geleid tot de holodomor met 10 tot 20 miljoen doden. In China heeft het in de jaren vijftig geleid tot 30 tot 50 miljoen doden. Later zijn in Noord Korea enkele honderdduizenden omgekomen door honger. Op dit moment heerst in Venezuela voedselgebrek.
  Links doet het iedere keer opnieuw. Ze leren niet van het verleden, ongeacht hoeveel doden er al gevallen zijn.

 • Attie

  08:53 zoogdier..

 • Tuig

  Bennie, dat heeft niks met dierhouderij te maken. Volgens deze mensen moeten we allemaal vegetariër worden ,dat is waar het ze om gaat. Dat de bodem bemest moet worden weten ze niet trouwens.

 • G. Peltjes

  - Deze reactie is verwijderd door de beheerder, omdat deze niet voldeed aan de regels. Zie <>. -

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • Bennie Stevelink

  @Tuig, zonder veehouderij kan de wereldbevolking niet gevoed worden. We hebben vee nodig om gronden te benutten die niet geschikt zijn voor akkerbouw. En we hebben veehouderij nodig om de reststromen die niet geschikt zijn voor menselijke voeding om te zetten naar hoogwaardig voedsel.

 • Tuig

  Heeft nog steeds niks te maken met de voorbeelden die jij aanhaalt. Holomodor was gedwongen verplaatsing door Stalin volgens mij. Ik zeg niet dat je ongelijk hebt maar je voorbeelden kloppen niet.

 • Alco

  @Bennie. De veehouderij hoeft de wereld helemaal niet te voeden!
  Als alle voor de mens geschikte voeders die nu aan de dieren gevoed worden gebruikt worden voor de mens, hoeft er helemaal geen hongersnood te zijn.
  Dat is dus helemaal het punt niet.
  Het gaat om de schakel die de veehouderij is in de kringloop en die is van ondergeschikt belang.
  Uitstoot van Co2 e.d. en opname door voedsel is een kringloop van een jaar en dat in vergelijking met gebruik brandstof van geen invloed.
  Daarnaast heeft men het over verliezen door mest.
  Nee, juist mest is het belangrijkste product om het gehele ecologisch gebeuren te laten functioneren.

 • hollandagri

  bennie, 9.12uur. wat denk je ,nu nog van de bootjes uit de middellandse zee, van noord africa . drenkelingen, allemaal armoede, honger geeft oorlog , die hier het geluk, rijkdom eten, komen proeven.

 • kiepel

  Alco, Bennie en Tuig, ga hier niet openlijk debatteren. Dit willen ze.
  Respect voor alle reacties. Maak elkaar sterk, of typ niks.

 • Bennie Stevelink

  @Tuig, het woord "holodomor" heeft meerdere betekenissen. Ik gebruik het in de betekenis van hongersnood veroorzaakt door landbouwbeleid vanuit blinde ideologie zonder rekening te houden met de gevolgen voor de voedselvoorziening.
  Mijn reactie was niet specifiek op veganisten gericht maar meer op de gehele link-milieu/dier-activistische wereld.

 • veldzicht

  Begin 20e eeuw in Brabant bittere armoe,zandboertjes die na veel zwoegen een magere oogst van hun schrale grond haalden nauwelijks voldoende om van te leven.De varkens met kippen zorgden met hun mest dat die gronden vruchtbaar werden en nam niet alleen de welvaart in Brabant maar in heel Nederland toe.En dan willen die dier en milieuactivisten weer terug naar die tijd zonder veehouderij ,kunstmest(dus ook geen mest) en bestrijdingsmiddelen.Laten we met z,n allen hopen dat die lui het niet voor het zeggen krijgen ze zouden van een koude kermis thuis komen..

 • Tuig

  Kiepel, dan kun je nooit meer iets zeggen. Dacht je dat al die terroristen boerderij lazen of zo. Verder heeft deze actie ze niks gebracht.

 • G. Peltjes

  Boerderij.nl is helemaal de weg kwijt. Kan iemand van de redactie mij uitleggen wat ongepast is van mijn reactie?

 • LydiaBoerderij

  Beste reageerders,
  Boerderij.nl is een professionele, serieuze website voor en over de landbouw. We zijn een community website, we hechten er waarde aan dat onze bezoekers ook hun inbreng hebben. We streven naar een goede, open discussie onder onze artikelen. Een discussie mag daarbij gerust pittig zijn, maar we gaan op ons platform wel met respect met elkaar om.
  De redactie van Boerderij tolereert geen reacties waarin mensen persoonlijk worden aangevallen of anderszins worden zwartgemaakt. Ook schelden, extremistische en racistische uitlatingen in reacties worden verwijderd. Zie voor verdere toelichting onze huisregels op <>

 • farmerbn

  Vroeger stond er ook altijd bij dat ze onafhankelijk zijn. Dat staat er nu niet meer bij en dat verrast misschien een hele hoop boeren niet. De redactie van boerderij schuift op naar links en is niet onafhankelijk meer.

 • G. Peltjes

  @Lydia. Hoe heb ik iemand dan beledigd / zwart gemaakt of bedrijgt?

 • Alco

  Wat schreef jij dan @Peltjes?

 • G. Peltjes

  Dat een minderheid zijn wil oplegd aan een meerderheid. En ik vergeleek hen daarbij met een bepaalde groep in het midden oosten.
  Benieuwd of dit er doorkomt.

 • drikhend

  Uit al deze reacties moet men opmaken dat we het allemaal niet met elkaar eens zijn . Dus er bestaan niet alleen de voorstanders van veehouderij en de antie veehouderij . Maar iedereen heeft zijn eigen mening . En dat is waar het hier om gaat bij zulke acties . Maar hoe breng ik mijn mening over op de rest van de maatschappij . Doe ik dat via media of gesprekken met de mensen . Of zoals in dit geval via schenden van erf ongeoorloofd betreden en later zelf huis vredenbreuk plegen . Met mogelijk intimideren van personen die daar werkten ? Door zulk soort manier van werken toon je aan dat je eigenlijk niet sterk staat en dus aandacht vraagt om medestanders te krijgen . Nu de politie de zaak gelukig vreedzaam heeft gestopt is voor de activisten de winst niet groot . Waren de boeren en activisten bij elkaar gekomen hadden de emoties waarschijnlijk tot dingen geleid die voor de activisten op dat moment niet leuk waren geweest . Maar ze hadden wel geschoord . Want zie wat voor criminelen die boeren tog zijn zoals ze met ons om zijn gegaan zo gaan ze ook met hun dieren om . Gegarandeerd dat ze de media nog meer op de hand gekregen hadden en dan ook meer bijval uit burgerij . We zullen maar denken dat omgooien van de auto s van de boeren een ecses is . Maar vind eigenlijk jammer dat dit gebeurd is . Laat je niet uit de tent lokken door deze lui . want dan zijn zij de winnaar . Als je niets verkeerd gedaan hebt hoefje je ook niet te verantwoorden .

 • analytische boer

  Raar. Als je in het buitenland op bezoek bent, dan ben je tourist en behoor je je netjes te gedragen. Bijna 20 landen waren vertegenwoordigd. RAAR een normaal mens loopt toch ook niet bij wildvreemden naar binnen omdat de cultuur je niet aanstaat. Onbeschofte buitenlanders , die bewust zijn van hun respectloze gedrag. Is het zinvol om tijd aan een moeilijk gesprek te spenderen als je hun taal niet beheerst ???

 • Bennie Stevelink

  Uit het feit dat ze uit zoveel landen komen kunnen we concluderen dat het blijkbaar niet mogelijk is voor dit soort acties in eigen land voldoende mensen bij elkaar te krijgen.
  Het laat de marginaliteit zien van deze beweging.

 • veldzicht

  Is het keer op keer leugens en nepnieuws brengen over de veehouderij ook geen vorm van terreur.Bij een deel(tje)van de stadsbevolking komt toch het gevoel dat er van alles mis is in de veehouderij.Terwijl de mensen die die sector beter kennen of familie van die boeren weten dat het incidenten als er iets mis is en het helemaal niet zo slecht is als de tegenstanders van de veehouderij doen voorkomen.Alleen jammer dat diegene met de grootste bek het vaakst in het nieuws komen en een boer die dagelijks zijn best doet zijn dieren goed te verzorgen en een eerlijke boterham probeert te verdienen komt niet in het nieuws..

 • Mbmb

  Dit is iets wat niet geaccepteerd kan en mag worden; rustig blijven en onderhandelen voelt zó fout. De terrorist heeft de macht. Dit schreeuwt om tegenactie. Ik ben bang dat het zo gaar dat we hier ook maar weer aan moeten wennen en als min of meer normaal accepteren dat je eigen bedrijf door extremisten bezet kan worden. Als dit nog eens gebeurt zullen we massaal en solidair met elkaar moeten reageren met een tegenactie op nationaal nivo.

 • Mbmb

  Zachabon, jij en jouw soort zijn een schande voor onze maatschappij. Werkschuw tuig wat massaal hardwerkende boeren terroriseert, schande.

 • Peerke1

  Ben bang dat dit tuig niet gestraft wordt, maar degene die uit spontane woede een paar autos omgekieperd hebben dat zij ongenadig hard gestraft zullen worden. Die laatste zijn makkelige slachtoffers.

 • Bennie Stevelink

  Één van die auto’s schijnt van een Belgische journalist te zijn. Zowel op Twitter als op deze site heb ik opgeroepen om je niet te laten verleiden tot fysieke acties.
  Toch hebben sommigen zich laten verleiden en het wordt nu tegen de boeren gebruikt.

 • deB.

  QUOTE BOERDERIJ....'' Het ergste nog om te lezen dat deze arme arme dieren in handen zijn van deze gevaarlijke mensen die zich boer noemen, vol met agressie , erg zorgwekkend hoe het er aan toe gaat in die dichte schuren''

  In dit wordt normaal gevonden dames en heren van boerderij....de meest onschuldige reaktie's worden verwijderd nu en in het verleden.... en dit wordt toegestaan???? Kom op zeg, schaam je

 • G. Peltjes

  Ik wacht nog steeds op een antwoord van Lydia

 • Gat

  Op die autos zaten stickers dat ze van dierenactivisten waren. In 1 of meerdere autos lagen activisten te slapen. Mijn bronnen bennie, de mensen die erbij waren en geen twitter. Het was ook kortbij huis voor mij.

Laad alle reacties (138)

Of registreer je om te kunnen reageren.