Home

Nieuws 11 reacties

Kamer wil hard optreden tegen illegale erfbetreders

De Tweede Kamer vindt dat er keihard moet worden opgetreden tegen mensen die boeren bedreigen en hun bedrijven illegaal betreden.

Een motie van CDA-Kamerlid Jaco Geurts en VVD-Kamerlid Helma Lodders kreeg steun van CDA, VVD, PvdA, Denk, 50Plus, D66, CU en FvD. Geurts diende de motie in om boeren een hart onder de riem te steken die last hebben van dierenactivisten als Animal Rights die zonder toestemming in stallen filmen en deze beelden openbaar maken.

De dierenwelzijnsorganisaties en PvdD vinden dat deze opnames een hoger doel dienen en dat daarom de erven betreden mogen worden.

Landbouwminister Carola Schouten keurde de werkwijze tijdens het debat over dierenwelzijn ten strengste af.

Geen extra maatregelen aangekondigd

Extra maatregelen zijn vooralsnog niet aangekondigd. Die verantwoordelijkheid ligt bij het ministerie van veiligheid en justitie. In de motie werd ook niet om extra maatregelen gevraagd.

Laatste reacties

 • Zuperboer

  Taakstrafje zekers!? Kunnen ze de crew van de PvdD of GL onbetaald helpen postzegels likken.

 • cor vroege

  Hart onder de riem steken? Daar heb je niets aan,worden er nou maatregelen getroffen ,zo heb je niet veel aan een motie

 • Colusdijk

  kunnen beter filmen in zorginstellingen

 • 306lsa


 • Gradje 1966

  Moeten we zelf maatregelen nemen ????

 • farmerbn

  Wat is keihard? En zijn er al voorbeelden van?

 • Jan-Zonderland

  Een hart onder de riem steken ????? Een Magnum .357 of een Colt .45 in je riem steken. Dat zal ze helpen.
  Hoe is het mogelijk dat een regering niet slagvaardiger op kan treden tegen wetsovertreders ? En niet alleen mbt die illegaal opererende dierenactivisten. Wat te denken van illegaal in Nederland verblijvende mensen, al dan niet afgewezen asieltoeristen. Amsterdam biedt ze woonruimte, zorg en waarschijnlijk ook een uitkering aan. Aan illegalen!!! Wanneer abnormaal normaal gevonden wordt dan ben je als burger verloren.
  Wanneer je als veehouder niet meer bescherming van de wettelijke macht kunt verwachten dan een hart onder de riem, dan is het geen wonder dat er steeds meer boeren zijn die er geen plezier meer in hebben.

 • pinkeltje

  De dierenwelzijnsorganisaties dienen een hoger doel. Net als de Blues Brothers, die waren ook "on a mission from God"....

 • Maas1

  Ach ja,jammer dat de PvdD de SP en GL ons boeren laten vallen als een baksteen.Jammer dat men niet inziet dat je met deze stellingname je begeeft op een hellend vlak en dat dat zijn uitwerking kan hebben in de maatschappij in vormen van onderdrukking en verdrukking e.d. Dom heel dom!
  Maar het is duidelijk er is een streep getrokken in het zand,alleen sta ik aan de andere zijde!

 • Jan-Zonderland

  @Maas1, nee het is niet jammer maar levensgevaarlijk als een overheid bepaalde personen, danwel groepen van personen, toestaat om boven de wet te handelen. Zie ook de rol van Green Peace mbt de Planet Proof flauwe kul. Al deze dingen leiden maar tot 1 ding: totale anarchie met alle gevolgen van dien. Genoeg voorbeelden elders op deze aarde. Veel mensen hebben al geen hoge pet meer op van het huidige "slechtste kabinet sinds WOII" maar nu zakken ze toch wel definitief naar het laagste niveau ooit.

 • veldzicht

  Dan weten we ook weer waar de Partij v.d. dieren voor staat!Een gevaarlijk clubje criminelen waarbij geweld tegen boeren geen probleem is, en dan hoor je die schijnheilige Esther Ouwehand nog zeggen we hebben de boeren hoog zitten..

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.