Home

Nieuws 3 reacties

Boerinnen willen dat Hogan ingrijpt bij Schouten

Vijf boerinnen hebben op donderdag 24 januari namens ‘Boerinnenpower’ een noodkreet van ruim 50 brieven overhandigd aan EU-commissaris Phil Hogan.

De afspraak was geregeld via Annie Schreijer-Pierik, in het Europees Parlement in Brussel.

Compassie voor Nederlandse boerinnen

Danielle Hekman, woordvoerster namens de boerinnen, vroeg de EU-commissaris om compassie voor de Nederlandse boerinnen. De sector stuit immers op vele beperkingen en regels. De boerinnen vroegen de commissaris om minister Carola Schouten aan te spreken op de moeilijke situatie van de sector nu. De EU-commissaris zei de frustraties goed te begrijpen. Hij kan weliswaar niet bepalen wat de Nederlandse minister moet doen, maar benadrukte wel het belang van een sterke landbouwsector in Europa.

Situatie aan de keukentafel

Annie Schreijer: “Heel belangrijk dat deze boerinnen uit hun hart vertellen hoe de situatie aan de keukentafel nu is. Veel familiegezinsbedrijven hebben het moeilijk. De EU-commissaris ziet, hoort en leest dat nu zelf.”

Laatste reacties

 • Bennie Stevelink

  Wat moet Hogan dan specifiek doen?

 • Alco

  Aandacht Bennie. Dat we geen makke schapen zijn.
  En de Nederlandse beleidsmakers er misschien wel door gecorrigeerd worden.

 • g.j.hekman1

  Het gaat ook om bewustwording! Er is ruimte vanuit de eu voor steun, dit is al meerdere malen aangegeven, maar er word door Nederland niets meegedaan.
  Het klopt gewoon niet wat er gebeurd, kijk alleen maar eens naar de verschillen in fosfaatnorm tov Belgie en Duitsland. Wij zouden dan niet eens over het fosfaatplafond zijn gekomen. En er zijn meer organisaties en partijen die een dubieuze rol hierin spelen. Hier binnenkort meer over....
  Op de dag dat het bekend werd dat we onder het fosfaatplafond zaten, kwam de kalverfraude. En hoe dat is afgelopen dat is wel bekend!! We worden gewoon gesaneerd en niet alleen wij ook de andere takken zoals varkens en kippen, de nertsen hebben de strijd al verloren!

Of registreer je om te kunnen reageren.