Premium
Foto: Hans Banus AlgemeenAchtergrond

Opmerkelijke nabranders van Schouten

Reacties

 1. Niet zo moeilijk doen ruud. Stel je hebt een veestal met rechten en een zelfde stal zonder rechten. Welke stal is het meeste waaard? Het verschil in prijs is de waarde van het recht. Gekocht of gekregen maakt dan niks uit.

 2. Carola heeft niet veel streepjes op haar bucketlist kunnen zetten tijdens haar ministerschap
  Een manier om zaken geregeld te krijgen als politici is het gesprek aangaan met mensen. In haar geval boeren. Maar dan moet je wel durven.
  Wellicht dat ze dat de afgelopen jaren heeft mogen leren, en trekt ze nu wat vaker de stoute schoenen of pumps aan.
  In haar nieuwe functie is er volop ruimte voor bedrijfsbezoeken.

 3. Rechtenstelsels, ingewikkelde materie. Het zijn in principe om niet verkregen rechten op het uitvoeren van een (milieubelastende) activiteit. Omdat ze verhandelbaar zijn wordt een recht geld waard. Iemand die rechten heeft gekocht heeft er daadwerkelijk in geïnvesteerd. Dan is vergoeden bij innemen van rechten, als dat al zou kunnen, logisch. Dat rechten verhandelbaar zijn is ingecalculeerd in het systeem. Part of the deal. Bij het innemen van rechten die niet zijn benut en niet zijn betaald is een vergoeding niet logisch. Het verkrijgen heeft de eigenaar niets gekost, dus hij verliest ook niets.
  Vraag: hoe werkt het bij bepalen van kredietwaardigheid? Ziet de bank het bezit van rechten, benut of onbenut, dan als waarde?

Beheer
WP Admin