Home

Nieuws 2 reacties

Voedselbeleid richten op minder dierlijke producten

De Raad voor de Leefomgeving en infrastructuur (Rli) adviseert om in het huidige voedselbeleid voor te sorteren op een menu met minder dierlijke producten.

Dat staat in het advies dat de Raad begin april presenteert over een duurzamer en gezonder voedselsysteem. “In 2050 zal ons menu minder dierlijke producten bevatten en zal de productieruimte voor de veehouderij kleiner zijn”, aldus Rli. De raad adviseert om in het huidige voedselbeleid in te spelen op deze ontwikkeling, zodat de negatieve gevolgen van de noodzakelijke omschakeling worden verkleind en de kansen kunnen worden benut.

Door meer te richten op een duurzaam en gezond voedselsysteem worden volgens Rli de klimaat- en milieuproblemen in de veehouderij gemakkelijker opgelost en wordt tegelijkertijd de leefomgeving gezonder.

Laatste reacties

 • alco1

  Het hele circulaire gebeuren wordt hier dus ook weer volledig vergeten.
  Voeding van dieren produceert zuurstof en haalt ammoniak ed. uit de lucht.
  Bij minder dierlijke voeding zal dus die productie ook evenredig kleiner zijn.
  Daarnaast is dierlijke voeding met mate een gezonde voeding die gewoon hoort bij het spijsverteringskanaal van de mens.
  Het is toch lachwekkend dat de vegetarische slager machines wil produceren in de industrie met al die vervuilende lucht en waarvoor ook nog weer delfstoffen gewonnen moeten worden voor namaak vlees.
  Er is toch niet zoveel boerenverstand voor nodig om te begrijpen dat dieren, die er al miljoenen jaren zijn veel duurzamer zijn.
  Men wil gewoon de mens laten geloven dat 70 % aan mestproductie een vervuiling is, maar het is gewoon voeding voor het volgende voedsel.
  We laten ons gewoon piepelen.

 • agratax(1)

  @alco1. Waar laten we al het "over datum" voedsel uit de winkel? Nu gebruiken we het net als de (voor akkerbouw) marginale gronden voor de productie van dierlijk eiwit. Als deze argumenten van de landbouw hebben in het milieu en klimaat verhaal geen enkele invloed. Het geloof "De boeren verpesten de aarde" weegt zwaarder dan welk argument ook om de op winst gefocuste wereldhandel in te perken en daarmee de vervuiling via productie van nutteloze hebbedingetjes
  uit goedkoopte landen te stoppen. Als de aarde de mensen echt aan het hart gaat, dan doen ze eerst zelf een paar stappen terug in de tijd in plaats van de mondiale voedselzekerheid en de aarde in gevaar te brengen.

Of registreer je om te kunnen reageren.