Home

Nieuws 16 reacties

PvdD wil af van luchtwassers in de veehouderij

De Partij voor de Dieren wil een moratorium op de installatie van luchtwassers en pleit ervoor om luchtwassers uit de maatlat duurzame veehouderij te halen.

Esther Ouwehand van de PvdD diende hiervoor moties in. Luchtwassers verhogen volgens haar het brandgevaar en verslechteren de luchtkwaliteit in de stal. Bovendien zijn er volgens Ouwehand ernstige twijfels over de effectiviteit van de luchtwassers. Hierover zou op niet al te lange termijn een rapport van de Wageningen UR worden gepubliceerd. PvdD pleit er mede daarom voor om voorlopig geen luchtwassers te installeren.

Schouten wil luchtwassers behouden

Minister Carola Schouten van landbouw ontraadt de moties. Ze vindt dat luchtwassers een belangrijke functie hebben voor de omgeving van intensieve veehouderijbedrijven. Een moratorium op de installatie van luchtwassers vindt de minister ook niet nodig.

Laatste reacties

 • bankivahoen

  Past in het rijtje van continu stigmatiseren van de boerenbevolking. Ze stonden zelf aan de wieg van de ontwikkeling van dit gedrocht. Het was alleen niet slim van de sector om tot aanschaf van deze molensteen over te gaan. Hun achter liggende gedachte had niet als doel schonere lucht maar een hogere kostprijs zodat meer boeren hun inkomen zagen verdampen. Nu is het de bedoeling het ding weer te verbieden en zo de boeren weer opnieuw in een hoekje te drijven.

 • farmerbn

  Eens.

 • Zuperboer

  Geheel Eens

 • Vhouder

  pvdd wil af van veehouderij

 • peter2303

  Leep van de PvdD. Eerst het apparaat wegkrijgen wat bewezen het meest reduceert in de veehouderij. Is dit weg dan de emissiearme vloeren die niet werken. Zo blijft er geen dierhouderij over

 • Ik weet het !

  PvdD is:
  Tegen Circusdieren
  Tegen Dierentuinen
  Tegen Dolfinaria
  Tegen Bijvoeren in Oostvaardersplassen
  Tegen verkoop van dieren via internet
  Tegen hobbymatig fokken
  Tegen bedrijfsmatige dierhouderij
  kortom PvDD is tegen....

 • Maas1

  @peter2303 dat is nou ook precies de bedoeling van PvdD om het dit keer te proberen via ammoniak technische reducerende maatregelen.Het zijn en blijven activisten die een hekel aan voedsel producenten hebben, uitgezonderd de insecten kwekers en meelwormen verhandelaars.

 • koestal

  Zijn ze ook tegen pulsvissen ?

 • wienbemelmans

  insmeren met pek en veren en het land uit jagen.

 • John*

  op ammoniak doen de wassers precies wat ze moeten doen. de lucht gaat met minder ammoniak de stal uit dan dat deze erin komt... geur blijft subjectief. Zeker op bedrijven waar enkele stallen wel en enkele niet uitgerust zijn met combiwassers. Feit blijft wel dat de knorhof nadat deze voorzien was van combiwassers geen overlast meer heeft veroorzaakt.

 • haj146

  De veehouderij is tegen PvdD. Dus....?

 • gradje1966@

  Nu de PvdD nog verbieden dan komt alles nog goed

 • melkveehouder .

  Ouwehand heeft kennelijk goede banden met de WUR. De universiteit van Louise Fresco die haar bestaansrecht wil veiligstellen door (agrarische) kennisoverdracht (naar het buitenland) en het broeinest van linkse activisten. (sorry beste lezers, maar ik kan moeilijk liegen)

  Op zich geen probleem totdat 'cherry picking' van onderzoeksresultaten door lezers/afnemers een bedreiging gaat vormen voor de primaire sector waaraan de universiteit haar bestaansrecht ontleend.

  Conclusies die misbruikt worden om het ultieme doel van de PvdD te bewerkstelligen: uitbannen van iedere vorm van dierhouderij in Nederland.
  Aldus eens met voorgaande reacties.

 • puinhoop

  Luchtwasser met 70 % reductie verbieden en veestapel krimpen met 70 % dan heb je hetzelfde resultaat. Slim bekeken van PvdD. Jammer dat ze nog steeds niet weten: Als je een boer wilt bedriegen moet je een boer meebrengen! Géén vegetarier/veganist met ijzer, eiwit en vitamine B12 tekort! Je kunt nog beter alcoholist worden, krijg je hetzelfde denkvermogen. In het einde der tijden zullen er mensen opstaan die verbieden te eten hetgeen God geboden heeft te eten. De tijd is voorts kort!!!!

 • Marjan14

  @puinhoop Valt onder hetgeen G*d geboden heeft niet Zijn naam niet ijdel te gebruiken? Staat me zoiets bij?

  Vind verder wat je vindt van deze motie. Maar het eeuwige ijzer-, eiwit- en B12-tekort paradepaardje van stal halen, is zo anno 1832. En komt overigens, als je dan zo graag tot cynisch uitspraken over andermans denkvermogen wilt uitnodigen, ook niet bepaald hoogbegaafd over.

 • alco1

  De PvdD wil de mogelijkheid van uitbreiden door luchtwassers te plaatsen voorkomen.
  Dat luchtwassers flauwekul is ben ik het wel mee eens.
  Ammoniak is namelijk geen vergif.
  Alleen in dichte nabijheid van bewoning kan het "stank" tegengaan.
  Maar daar zijn we het allang over eens.
  Maar in de ruimte zijn luchtwassers een onnodig kostenpost.

  Maar dan het denken dat je de aarde redt door minder vee te houden.
  Minder vee betekend ook minder voer productie voor dat vee en dat saldeert het hele circulaire gebeuren.

  Het is de mens met al zijn luxe die de aarde verknalt.

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.