Premium
Minister Piet Adema van LNV op werkbezoek met biologisch varkenshouder Jeroen Neimeijer in Heino (Ov.) - Foto's: Ronald Hissink AlgemeenInterview

Minister Piet Adema: ‘In de veehouderij kan het echt beter en anders’

Reacties

  1. Zou het ook kunnen noemen regeren vanuit je graf . Dagt dat alles anders moest . Nieuwe manier van bestuur . En er komen nieuwe mensen in bestuur die mogelijk voor nieuwe manier van bestuur kunnen gaan zorgen . Hij is nu al aan het dreigen en de mieuwe mensen hebben niet eens de kans gehad om met boeren tot een overeenkomst te komen . Dit op welk gebied dan ook . Als dit de nieuwe bestuurscultuur is of wordt . Dan vergeet het maar . Dan kan boer ,burger en kleine ondernemer inpakken . Meer regels ,meerbelasting ,meer kosten. Het dieren welzijn is belangrijk . Maar Nederland kan en moet met veel dingen voorop lopen . Dit omdat wij dat elders in de wereld ook kunnen verkopen . Maar het kan ook te snel gaan . Wat een afbraak kan betekenen van eens bedrijfstak . Dan zal deze tak ook beschermd moeten worden tegen minder streng geproduceerd dierlijk product . Dit moet dan door de belasting betaler betaald worden . Nou de schatkist is leeg . Dus de overheid gaat nu proberen ons huis en spaarcentjes af te pakken . Dit noemen ze dan eerlijk verdelen van de welvaart . De boer zit niet te wachten op steun van de overheid . Deze willen de centen in de markt verdienen . Maar de burgen kan de hogere prijs niet betalen als de lasten blijven stijgen en vermogen of spaarpotje wordt afgeroomd . Supermarkten gaan echt niet meer betalen als ze het niet met marge door kunnen bereken aan hun klanten . Boeren willen best meedenken en veranderen . Maar er is op dit moment geen verdienmodel .

  2. Piet die kwam en ging. Nu is hij demissionair en denkt nog van alles te moeten. Ik ga dingen vast leggen en maatregelen nemen. ??? PIET, je hebt gezegd dat je opstapt, doe dat dan ook net als je voorganger Staghouwer. Als je dingen had willen veranderen had je dat moeten doen in de afgelopen periode, dat was jouw tijd maar daarin lukte het je niet om een akkoord te sluiten. Nu is het voor de volgende.

  3. Ik denk dat boeren zelf nog de minste problemen hebben met het convenant. Er hangt nog een heel circus omheen wat het er goed van doet.

  4. Piet die kwam en hij ging. Nou is hij demissionair en gaat hij nog vertellen hoe het moet en wil dingen vast leggen en maatregelen nemen. ?? Piet, je hebt gezegd dat je op stapt, ga dan ook, net als je voorganger Staghouwer en denk nu niet meer de wereld te kunnen verbeteren. Dat was de afgelopen periode, toen was het jouw tijd.

Beheer
WP Admin