Home

Nieuws

Marel doet overname in Zuid-Amerika

Marel neemt de Braziliaanse producent van roodvleessystemen Sulmaq over.

Sulmaq realiseert jaarlijks een omzet van circa € 25 miljoen en levert machines voor de slacht, het uitbenen en de verdere verwerking van runderen, varkens en schapen. Het Nederlands-IJslandse Marel wil met de overname zijn positie op de groeiende Zuid-Amerikaanse markt versterken.

Positie versterken in Zuid- en Midden-Amerika

De onderneming telt vierhonderd werknemers en wordt geleid vanuit de zuidelijke deelstaat Rio Grande do Sul. Sulmaq bedient klanten in heel Zuid- en Midden-Amerika. Brazilië is de tweede grootste producent van rundvlees wereldwijd en de nummer drie met pluimveevlees – en heeft nog groeipotentieel. Marel zegt te blijven investeren in de Zuid- en Midden-Amerikaanse mark.

Volgens topman Arni Oddur Thordarson van Marel, dat ook systemen levert voor de verwerking van pluimvee en vis, heeft Sulmaq een erg sterke positie in Latijns Amerika. “Marel heeft al veel succes gehad op de pluimvee- en vismarkten in Zuid-Amerika in de laatste twee decennia”, aldus de IJslander, “en zet nu in op verdere groei in de regio.”

Geen grote impact op financiële resultaten

Thodarson zegt dat de overname van Sulmaq naar verwachting op de korte termijn geen grote impact op de financiële resultaten van Marel zal hebben. Maar voor de lange termijn is het marktpotentieel volgens hem groot. Commercieel directeur Fernando Roos van Sulmaq denkt dat zijn bedrijf met Marel als eigenaar meer mogelijkheden heeft om verder te groeien.

Al in de late jaren 2000 had Sulmaq volgens Roos een vooraanstaande positie in het roodvleessegment in Midden- en Zuid-Amerika. “We geloven echt in de groeimogelijkheden en de lange termijn perspectieven samen met Marel en de toegevoegde waarde die we kunnen bieden aan klanten.” Roos wijst er ook op dat een grotere organisatie betekent dat personeel meer carrièrekansen krijgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.