Home

Nieuws 9 reacties

‘Problemen door droogte in landbouw nemen toe’

Problemen door droogte in de natuur en landbouw zullen komende tijd toenemen.

Dit zegt weerbureau Weeronline.

De kans op natuurbranden wordt door de aanhoudende droogte steeds groter. Omdat de grondwaterstanden dalen, gelden in sommige gebieden met zandgronden beregeningsverboden. Vooral in Zeeland is het natuurbrandrisico volgens weerbureau Weeronline erg groot. De verwachting is dat de komende periode niet veel neerslag zal vallen. Omdat het de afgelopen tijd rustig, zonnig en warm geweest is de verdamping ook hoog.

Neerslagtekort loopt op

Problemen door droogte in de natuur en landbouw zullen komende tijd toenemen, aldus het weerbureau. Het neerslagtekort is gemiddeld over het land opgelopen naar 125 millimeter. De droogteproblemen begonnen al vroeg dit voorjaar. Na de droogste december sinds 1972, verliep ook januari droog. In februari en maart was het tijdelijk wat natter, maar april en mei waren zeer droge maanden. Hierdoor zijn de grondwaterstanden in Nederland dit hele jaar al lager dan gemiddeld. Ook waren de afvoeren van de Rijn en de Maas dit voorjaar zeer laag.

Laatste reacties

 • Jaap39

  'Het positieve aan droogte is dat er schaarste aan voedsel komt en prijzen rap stijgen'

  Leg deze zin maar eens uit in een arm land in Afrika.

 • oorspronkelijk

  dan komt ook boven drijven dat de veehouderij mede afhankelijk is van human voedsel met stijgende prijzen voor mengvoer.
  ik zie nog geen win/win

 • maatje 1904

  En de golfbanen en graszoden kwekers mogen dag en nacht doorberegenen

 • wmeulemanjr1

  Vorig jaar dachten we nog in het ruwvoer om te komen, nu het heel droog lijkt te blijven zijn we heel blij met wat er aan 'ruwvoeroverschot' was vorig jaar.

 • Colusdijk

  10mm per dag of 10 mm per maand,het wordt elk jaar gekker

 • chila

  Jaap39 , je legt de vinger op een zeer gevoelige plek ! Voor ons als producent van voedsel is het goed als er schaarste is . Maar je gunt iedereen een goede gezonde maaltijd. Helaas is het zo de wij alleen wat geld verdienen als er schaarste is in de verwende westerse wereld. Dit noemen ze beschaving.

 • aardworm

  m.i. zijn en blijven de nachttemperaturen te hoog, blijven boven het dauwpunt, dat is 1. Zie de artificiele bewolkingsgraad, zowel overdag alsook snachts. het is leuk dat ze solar radiation management praktiseren maar ik denk dat ze het water vergeten zijn.

 • koestal

  Daarom al veel voetbalvelden met kunstgras

 • mvbharkink

  Daalt de fosfaatproductie ook weer 😏 Dus derogatie lijkt ook geen probleem...

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.