Home

Nieuws 2 reacties

Ammoniakconcentratie stijgt jaarlijks 1,5%

De gemeten concentraties ammoniak in de lucht zijn tussen 2005 en 2014 licht gestegen. Dat blijkt uit een rapportage van het RIVM.

Landelijk steeg de ammoniak-concentratie 1,5% per jaar. De grootste stijgingen doen zich voor in het noorden en oosten van het land. De trends zijn gebaseerd op metingen uit het Meetnet Ammoniak in Natuurgebieden (MAN) en het Landelijk Meetnet Luchtkwaliteit (LML).

De uitstoot van ammoniak door de landbouw is de belangrijkste bron voor ammoniak in de lucht. Daarnaast is de concentratie afhankelijk van de weersomstandigheden en de chemische samenstelling van de atmosfeer.

Laatste reacties

  • DJ-D

    In 2015 en 2016 zijn er pas meer koeien gekomen dus....

    Zoek het maar bij zeehonden reetjes ganzen wilde zwijnen meer neptuur bevolkingsgroei, vluchtelingen (vlieg)verkeer ad blue en zachte winters. En niet te vergeten de sjoemelonderzoekjes van de ammoniakjongens van pbl.

  • aitink

    Volgens de onderzoekers Hanekamp,Crok en Briggs worden we hier mee belazerd, hun rapport 'Ammoniak in Nederland heeft internationale erkenning gekregen.

Of registreer je om te kunnen reageren.