Home

Nieuws 1 reactie

PBL legt verduurzaming landbouw op formatietafel

De verduurzaming van voedsel, landbouw en natuur is een van de vier urgente thema’s die Hans Mommaas, directeur van Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), bij kabinetsformateur Edith Schippers en de onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en GroenLinks op tafel heeft gelegd.

De conclusies uit de Balans van de Leefomgeving, de evaluatie van de meststoffenwet en de doorrekeningen van de verkiezingsprogramma’s zijn hierbij de uitgangspunten in het gesprek geweest.

Hoe de partijen en de formateur op de suggestie van Mommaas hebben gereageerd, kan PBL niet zeggen. “Het was een vertrouwelijk gesprek”, aldus een woordvoerder van PBL.

Klimaatverandering aanpakken

PBL heeft de onderhandelaars ook op het hart gedrukt dat het nieuwe kabinet echt iets moet doen tegen de klimaatverandering. “Ik hoop dat het bovenop de stapel komt te liggen, omdat er de komende jaren echt iets moet gebeuren. We kunnen de agenda niet blijven doorschuiven”, aldus Mommaas. Naast verduurzaming van landbouw en klimaatbeleid, noemde Mommaas circulaire economie en versterking van de stedelijke regio’s als belangrijkste aandachtsgebieden.
Bij het formatieproces ontvangen de formateur en onderhandelaars verschillende deskundigen. Woensdag schuift de voorzitter Mariët Hamer van de Sociaal Economische Raad (SER) aan bij het overleg.

Eén reactie

  • Grensboerke

    Dat LTO en deze keer ook hun vleesveetak, maar snel bij Schippers aanschuiven!

Of registreer je om te kunnen reageren.