Home

Nieuws

Brussel zet kanttekening bij advies commissie-Nijpels over veehouderij

Het bevoordelen van duurzame landbouwbedrijven bij subsidiëring gaat richting ongeoorloofde staatssteun.

Dat zegt de Europese Commissie in antwoord op parlementaire vragen naar aanleiding van het SER-advies van commissie-Nijpels over de duurzame veehouderij.

De Commissie zegt onder meer dat overheidssteun ‘gerechtvaardigd en onmisbaar als marktwerking ontoereikend is om maatschappelijke waarden te borgen’. Een voorbeeld is subsidie voor onderzoek en innovatie.”

Commissie beantwoordt vragen PVV‘er Zijlstra

De Europese Commissie stelt in antwoord op vragen van PVV-parlementariër Auke Zijlstra dat de regels voor de interne markt zich verzetten om niet-duurzaam geproduceerde producten van de markt te weren. Zijlstra verbaast zich erover dat de SER geen weet blijkt te hebben van de aanwezigheid van de EU op een terrein dat al tientallen jaren geleden volledig aan Brussel is gegeven. “En dan ook nog onder leiding van Nijpels, een pro-EU-man met jaren ervaring die nota bene minister was”, aldus Zijlstra.

Of registreer je om te kunnen reageren.