Home

Nieuws 1 reactie

I&R-gegevens schapen en geiten gratis actualiseren

Schapen- en geitenhouders kunnen zonder extra kosten de registratie van hun dieren in het I&R systeem weer actueel maken. Dat laat RVO.nl weten.

De komende weken ontvangen alle schapen- en geitenhouders een brief met het verzoek om hun I&R-registratie te controleren. Dat melden LTO Noord en LLTB op hun website.

Vanaf zaterdag 4 november vallen de brieven in de bus, als eerste bij veehouders met meer dan 50 dieren. In de weken daarna worden de houders aangeschreven met 50 dieren of minder. Dit is de grootste groep, zo’n 28.000 veehouders. Tot slot krijgen de ondernemers die wel een UBN hebben maar geen dieren houden een brief.

Melden controle en wijzigingen

In de brieven staat hoe de veehouder de controle en eventuele wijzigingen kan doorvoeren. Ook stuurt RVO.nl voorbeelden mee. RVO.nl brengt voor meldingen schaap/geit die buiten de wettelijke termijn worden geregistreerd in de periode van 1 november 2017 tot 1 januari 2018, geen kosten in rekening. Ook de herstelmeldingen zijn gratis. Voor het doen van geboorte-, aanvoer- en importmeldingen geldt het gebruikelijke tarief. Meer informatie is beschikbaar bij RVO.nl.

Eén reactie

 • jdekorte

  Zoals gebruikelijk bij de overheid "vergeten" ze voor het gemak te vermelden wat de reden is van deze 'vriendelijke" actie.
  Nl. dat hun eigen systeem niet 100% waterdicht is en er dus na verloop van tijd nog dieren op je naam staan die al lang afgemeld zijn.
  In plaats dat ze zelf hun zaken op orde hebben wordt de verantwoordelijkheid weer bij de ondernemer gelegd.
  Als je dit probleem aankaart kunnen ze niet anders dan dit beamen, maar er iets aan doen ho maar.
  Altijd is de ondernemer de pineut.

Of registreer je om te kunnen reageren.